Matig PSV begint nieuwe jaar met doelpuntloos gelijkspel tegen stug Sparta

7 januari 2023 om 23:00 • Aangepast 16 januari 2023 om 16:39
nl
PSV heeft bij de hervatting van de competitie direct punten verspeeld. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij wist voor eigen publiek niet te winnen van Sparta Rotterdam: 0-0. De laatste wedstrijd voor de lange winterstop had PSV voor eigenpubliek verloren van AZ (0-1).
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Tegen Sparta konden de Eindhovenaren voor het eerst niet beschikken over Cody Gakpo. De aanvaller maakte eind vorige maand de overstap naar Liverpool. Anwar El Ghazi nam tegen Sparta de plaats van Gakpo links in de voorhoede over. Noni Madueke en Luuk de Jong waren de andere aanvallers, maar zij wisten allen niet te scoren. PSV creëerde weinig echte kansen.

PSV staat door het nieuwe puntenverlies voorlopig op de tweede plaats met 31 punten. Koploper Feyenoord (33 punten) en nummer 3 Ajax (30 punten) komen zondag nog in actie. FC Twente en AZ staan op de vierde en vijfde plek met allebei 30 punten. Sparta neemt de zesde plek in met 25 punten.

Sparta en PSV spelen dinsdag weer tegen elkaar, dan in de nationale bekertoernooi.

Van Nistelrooij vindt dat PSV strafschop is onthouden
Ruud van Nistelrooij vindt dat PSV in de slotfase strafschop had moeten krijgen. De trainer doelde daarmee op een moment tussen Sparta-verdediger Mica Pinto en PSV-verdediger Jordan Teze.

"Dat VAR-moment is een penalty. In de herhaling zie je dat hij hem raakt", zei Van Nistelrooij tegen ESPN. "Daarvan ben je dan afhankelijk. Als je daarvan afhankelijk bent, heb je het zelf niet goed gedaan. Dus daar moeten wij het niet in zoeken."

Sparta bleef in het Philips-stadion vrij eenvoudig op de been. Van Nistelrooij: "Zij verdedigden goed en compact en gaven weinig weg. Ons positiespel was niet goed genoeg. We creëerden te weinig."

Teleurstellling Veerman
Halverwege de tweede helft haalde de coach van de Eindhovenaren middenvelder Joey Veerman naar de kant. De Volendammer was daar zichtbaar niet blij mee. Van Nistelrooij zei geen moeite te hebben met de teleurstelling van Veerman.

"Ik vind dat geen misbaar", sprak de coach, die dinsdag in het bekertoernooi al revanche kan nemen tegen Sparta. "Vandaag was het eerste kwartier echt goed, helaas konden we dat niet doortrekken. Al met al was het te weinig."

De Jong: het was te slap vandaag
PSV-aanvoerder Luuk de Jong vond dat zijn elftal te weinig bracht. "Het was te slap vandaag", zei de spits tegen ESPN. "Sparta deed het goed en maakte het ons niet makkelijk. Maar dan nog moeten we veel meer brengen en meer energie in bepaalde aanvallen leggen. Dat ontbrak af en toe."

PSV speelde voor het eerst zonder Gakpo. Zonder hem wisten de Eindhovenaren maar weinig te creëren. "Natuurlijk missen we Gakpo. Hij was als topscorer en met zijn assists de meest waardevolle speler in de Eredivisie. Dan kun je niet zeggen dat je hem niet mist, dat zou voor elk ander team ook zo zijn. Maar we hebben nog steeds genoeg kwaliteit om deze wedstrijd te winnen."

Noni Madueke (PSV) haalt uit, maar treft geen doel (foto: Orange Pictures)
Noni Madueke (PSV) haalt uit, maar treft geen doel (foto: Orange Pictures)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!