Engelse kranten: 'Prima debuut voetballer Gakpo bij haperend Liverpool'

8 januari om 11:33 • Aangepast 16 januari om 16:43
nl
Oud-PSV'er Cody Gakpo stond zaterdag bij zijn debuut voor Liverpool direct in de basis. De Eindhovenaar had bovendien een groot aandeel in het tweede doelpunt. Desondanks speelde Liverpool met 2-2 gelijk tegen Wolverhampton Wanderers in de wedstrijd om de FA Cup. De Engelse kranten blikken positief terug op zijn debuut.
Profielfoto van Mariëlle Bijlmakers
Geschreven door

Volgens de Daily Mirror zorgde Gakpo voor gevaar vanaf de linkerkant. Trainer Jürgen Klopp had Gakpo geïntroduceerd als iemand die niet op een rijdende trein springt, maar juist de trein zelf vooruit wil duwen. Dat liet de aanvallende middenvelder zien met een vroeg afstandsschot op doel, dat gekeerd werd door de keeper. Hiermee gaf hij een signaal af, schrijft de krant.

Liverpool begon met Gakpo sterk aan het duel. De debutant nam de geplaagde ploeg op sleeptouw en hij werkte goed samen met verdediger Andy Robertson. Zoals wel vaker het geval is met Liverpool dit seizoen, zakte het spel gaandeweg het duel weer snel in.

"Gakpo moet nog even acclimatiseren."

Na rust was Gakpo bepalend bij de tweede goal, die de Reds op een 2-1-voorsprong zette. Hij gaf een voorzet, die Wanderers-verdediger Toti Gomes niet kon controleren. Hierdoor kreeg Mo Salah - die anders buitenspel had gestaan - de kans om simpel in te schieten.

De Telegraph is niet meteen lyrisch over Gakpo's eerste optreden, maar ziet wel degelijk de potentie. 'Gakpo moet nog even acclimatiseren in een haperend Liverpool', schrijft de krant, 'maar hij gaat zeker iets extra's brengen als hij eenmaal gewend is.'

De wedstrijd om de FA Cup kreeg nog een tumultueus einde, toen een late goal van Gomes werd afgekeurd door de VAR, vanwege buitenspel. Gakpo werd in de 84stse minuut gewisseld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone