Rugklachten frustreren Van der Poel: 'Het gaat niet zoals ik zou willen'

8 januari 2023 om 17:56 • Aangepast 16 januari 2023 om 16:56
nl
Mathieu van der Poel werd zondag in de wereldbekerveldrit van Zonhoven opnieuw afgetroefd door zijn rivaal, de Belg Wout van Aert. Vier weken voor het WK in Hoogerheide toonde Van der Poel van Alpecin-Deceuninck zich bijzonder gefrustreerd over de rugklachten waar hij weer last van heeft. Hij vertrekt nu naar Spanje voor een trainingsstage op de weg die al gepland stond.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Van der Poel was dit veldritseizoen voortvarend begonnen met onder meer zeges in Antwerpen en Gavere. Ook begin dit jaar maakte hij in Herentals nog een solide indruk. In Koksijde bleek donderdag dat het met de rug echter nog niet goed zit.

Het was juist die blessure die hem een jaar geleden het seizoen voortijdig deed beëindigen. "Het gaat niet zoals ik zou willen", vertelde de viervoudig wereldkampioen na de cross in Zonhoven.

Val Van der Poel
Van Aert was in de twaalfde veldrit om de wereldbeker een klasse apart. De Belg van Jumbo-Visma reed vanaf de derde ronde alleen voorop in Zonhoven, waar een parcours in en rond de Kuil was neergelegd.

Van der Poel moest na een val in de achtervolging, maar de Nederlander kwam nooit meer in de buurt van zijn rivaal. Hij finishte op een kleine anderhalve minuut als tweede. De Belg Laurens Sweeck, leider in het wereldbekerklassement, werd derde. Nederlands kampioen Lars van der Haar finishte als zesde.

'Moeilijk focussen'
Inmiddels won Van Aert zes van de negen veldritten waarin hij Van der Poel trof. Op 5 februari volgt het ultieme duel op het WK in Hoogerheide. Maar voorlopig heeft Van der Poel zorgen om de rug waardoor hij het verloop van de cross in Zonhoven, net als donderdag in Koksijde, als 'zeer frustrerend' had ervaren. "Het is moeilijk je te focussen op de wedstrijd. Je denkt alleen maar aan je rug, terwijl je met de wedstrijd bezig zou moeten zijn. Ik kan niet de snelheid ontwikkelen die ik eigenlijk zou willen halen."

Van der Poel gaat in Spanje op de weg trainen. Een fysiotherapeut zal eraan te pas komen om de rugklachten te verlichten. Voorlopig staat voor het WK alleen nog een wereldbekerwedstrijd in Benidorm op het programma, op 22 januari.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!