Liveblog

112-nieuws: busongeluk in Tilburg • zwaargewonde vrouw in Werkendam

9 januari 2023 om 15:04 • Aangepast 18 januari 2023 om 09:18
nl
In dit liveblog hielden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

17.55

Scooterrijder gewond in Rucphen

Op een fietspad aan de Gebrande Hoefstraat in Rucphen is maandagmiddag een scooterrijder gewond geraakt na een botsing met een fietser. De fietser raakte lichtgewond. Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk. De scooterrijder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.50

Vaten gevonden in Goirle

Aan de Lage Wal in Goirle zijn zojuist twee vaten met een onbekende vloeistof gevonden. Medewerkers van de brandweer en gemeente zijn ter plaatse. Mogelijk gaat het om gedumpt drugsafval. Net voor kerst werd er ook al drugsafval gedumpt in Goirle bij een zandpad in de buurt van de Lage Wal.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
15.37

Bus botst op kunstwerk

Een bus is rond halfdrie vanmiddag op het duikplank-kunstwerk gebotst naast het spoorviaduct aan het NS-Plein in Tilburg. De buschauffeur zat bekneld met zijn voet en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is in de ambulance nagekeken en hoefde niet naar het ziekenhuis. De bus is total loss.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Hoe het ongeluk in Tilburg kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Corrado Francke).
Hoe het ongeluk in Tilburg kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Corrado Francke).
Het ongeluk gebeurde in de buurt van het NS-Plein in Tilburg (foto: Corrado Francke).
Het ongeluk gebeurde in de buurt van het NS-Plein in Tilburg (foto: Corrado Francke).
12.49

Zwaargewonde vrouw in Werkendam

Een vrouw is rond halftwaalf vanochtend zwaargewond gevonden in Werkendam. Volgens een 112-correspondent lag de vrouw in de achtertuin van een huis aan de Sluyterstraat en had ze enorme brandwonden. Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumahelikopter naar de Sluyterstraat. De vrouw is zwaargewond en onder begeleiding van de trauma-arts en de politie naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

12.39

Wilde achtervolging

De politie heeft vanochtend na een wilde achtervolging een man aangehouden in Veghel, meldt mediapartner DTV Nieuws. Waarvan hij verdacht wordt, is niet bekendgemaakt.

11.44

Man loopt over vluchtstrook A67

Een man is afgelopen nacht door de politie van de vluchtstrook naast de A67 geplukt. Dat meldt de politie Cranendonck-Heeze-Leende op Instagram. De man was op zoek naar zijn auto. Agenten hebben de man naar een veilige plek gebracht en hebben hem uitgelegd dat het lopen over de vluchtstrook gevaarlijk is.

11.19

Nog meer bonnen uitgeschreven in Roosendaal

De bonnenregen in Roosendaal gaat deze ochtend voort. Bij een controle op de Stationsstraat werden elf bekeuringen uitgedeeld. Drie keer vanwege het vasthouden van een mobiele telefoon in de auto en een keer voor hetzelfde op de fiets. tweemaal vanwege het zonder rijbewijs rijden op een scooter en twee keer vanwege het rijden op een elektrische step. Daarnaast werden twee bekeuringen uitgedeeld omdat mensen reden waar dit niet mag en een omdat iemand zich niet hield aan de verplichte rijrichting.

Wachten op privacy instellingen...
10.05

Man vernielt politieauto

Een man heeft gisteravond een politieauto vernield in Tilburg. Agenten hadden hun auto rond kwart over zeven langs de Veldhovenring geparkeerd voor een verkeerscontrole. Op een gegeven moment zagen de agenten dat een man bij hun auto de kap van een van de spiegels haalde en op de grond kapot gooide. Daarna kwam hij zwaaiend met een stuk tuinslang op hen afgelopen. Met pepperspray lukte het de man onder controle te krijgen. De 40-jarige Tilburger is vastgezet.

09.43

Problemen op spoor verleden tijd

De problemen op het spoor tussen Eindhoven en Utrecht die vanochtend vroeg ontstonden, zijn sinds kwart voor tien 's ochtends verleden tijd. Vanwege koperdiefstal bij Hedel reden er urenlang minder intercity's tussen de stations Eindhoven Centraal en Utrecht Centraal. Ook tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal reden minder intercity's.

09.41

Rijstrook A59 dicht

De linkerrijstrook van de A59 van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch werd rond halftien vanochtend afgesloten na een ongeluk bij Terheijden. Dit leidde rond kwart voor tien tot een drie kilometer lange file vanaf knooppunt Zonzeel, goed voor een kwartier vertraging. Er was een spoedreparatie nodig. Rond elf uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

09.31

Veel vertraging op A2

Verkeer op de A2 van Den Bosch richting Utrecht moest deze ochtend enige tijd rekening houden met veel vertraging vanwege een kapotte vrachtwagen op de rechterrijstrook bij Waardenburg. De afsluiting van deze rechterrijstrook leidde rond kwart voor tien tot een elf kilometer lange file vanaf Rosmalen, goed voor een uur vertraging. Verkeer naar Utrecht kreeg het advies om te rijden via Waalwijk over de A59 en A27. Sinds tien uur is de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven. Toen loste de file snel op.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
08.43

Bonnenregen in Roosendaal

In Roosendaal zijn vanochtend vroeg twintig bekeuringen uitgeschreven aan mensen die zonder verlichting de weg op gingen. Drie mensen werden bekeurd vanwege het rijden zonder zonder helm, een vanwege een verkeerde kentekenplaat en twee omdat hun voertuig niet verzekerd bleek. De controles vonden plaats op de Hulsdonksestraat, in de Laan van Brabant en in de Burgemeester Schneiderlaan.

Wachten op privacy instellingen...
08.30

Rijstrook A50 dicht

De linkerrijstrook van de A50 van Eindhoven richting Arnhem was vanochtend van acht uur tot kwart over negen afgesloten na een ongeluk bij Ravenstein. De afsluiting van de rijstrook leidde rond halfnegen tot een zes kilometer lange file vanaf Oss-Oost, goed voor meer dan een halfuur vertraging.

08.15

Ongeluk op de A4

De linkerrijstrook van de A4 van Rotterdam richting Antwerpen was van kwart voor acht tot halfnegen vanochtend afgesloten bij Bergen op Zoom-Zuid na een ongeluk. Dit leidde rond kwart over acht tot een zes kilometer lange file vanaf Steenbergen, goed voor drie kwartier vertraging. Sinds de afgesloten rijstrook is vrijgegeven neemt de vertraging af.

06.30

Minder treinen door koperdiefstal

Er rijden vanochtend vroeg minder intercity's tussen de stations Eindhoven Centraal en Utrecht Centraal. Dit als gevolg van koperdiefstal bij Hedel, zo meldt de NS. Ook tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal rijden hierdoor minder intercity's. Naar verwachting zijn de problemen rond tien uur vanochtend opgelost. Dat is twee uur later dan de NS in eerste instantie aangaf.

00.00

Vernielingen in Den Dungen

Een verwarde man heeft gisteravond vernielingen aangericht bij een bushalte in Den Dungen. Hij schreeuwde naar voorbijgangers, zo meldt een wijkagent die aangeeft dat er hulp wordt gezocht voor de man. In eerste instantie vonden agenten de man niet, maar even later zagen ze hem fietsen.

Wachten op privacy instellingen...
08.22

Hele nacht op bosgrond

In een bosgebied in Brabant is afgelopen weekend iemand gevonden die een hele nacht en ochtend op de natte koude bosgrond had gelegen. Dat meldt een boa van Staasbosbeheer Brabant op Twitter. De persoon vertoonde verward gedrag en had onderkoelingsverschijnselen. De persoon is hulp geboden.

23.50

Verwarde man wil met blikken bier aan de haal

Een winkeldief probeerde gisteravond in Schijndel twee blikken bier mee te nemen bij een supermarkt. De 67-jarige verwarde man, een bekende van de politie, kwam niet ver.

De wijkagent heeft de man uiteindelijk teruggebracht naar de instelling waar hij verblijft. "Daar waren ze hem kwijt", schrijft hij op Twitter. De man heeft een winkelverbod gekregen. De diefstal is afgedaan met een reprimande.

23.30

Auto belandt in greppel

Een automobilist is gisteravond in Moerstraten met zijn auto van de weg geraakt en in een greppel beland. Het ongeluk gebeurde rond half elf op de Moerstraatsebaan. Waardoor de auto van de weg raakte, is niet duidelijk.

De automobilist is uit voorzorg door medewerkers van de ambulance nagekeken. Hij hoefde volgens onze 112-correspondent niet mee naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om de auto uit de greppel te halen.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
23.30

Vuilniszakken met drugsafval gedumpt

In de Vresselse Bossen in Sint-Oedenrode zijn gisteravond bijna twintig vuilniszakken met resten van hennepplanten gedumpt. De vondst aan het Vogelsven wordt gemeld door de wijkagent.

Vuilniszakken met hennepafval gevonden in Sint-Oedenrode (foto: Twitter Wijkagent Ger Roumen, @WA_Schijndel).
Vuilniszakken met hennepafval gevonden in Sint-Oedenrode (foto: Twitter Wijkagent Ger Roumen, @WA_Schijndel).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!