Van Kasteren pakt weer dagzege en stijgt in algemeen klassement Dakar Rally

10 januari 2023 om 14:50 • Aangepast 18 januari 2023 om 15:26
nl
Een goede dag voor Janus van Kasteren in de Dakar Rally. Hij pakte zijn tweede dagzege en maakte veel tijd goed op zijn concurrenten. Sterker nog, hij steeg van plek drie naar plek twee en hoeft nu alleen nog maar de Tsjech Ales Loprais voor zich te dulden.

Als een sluwe vos sluipt Janus van Kasteren steeds verder naar boven. De coureur uit Veldhoven kende opstartproblemen maar laat nu zien dat hij wel degelijk een topfavoriet is voor de eindoverwinning. In de negende etappe van Riyadh naar Haradh liep het voortvarend.

Halverwege de wedstrijd greep Van Kasteren de leiding in de wedstrijd en gaf deze niet meer uit handen. Hij pakte 11 minuten op klassementsleider Ales Loprais en 55 minuten op teamgenoot en tot vandaag nummer twee in het klassement Martin van den Brink.

De Veldhovenaar stijgt nu naar een tweede plek in het klassement en heeft nog maar een achterstand van 26 minuten. Morgen gaan de rijders het Empty Quarter in. Volgens veel kenners gaan daar de eerste beslissingen vallen.

Kijk vanavond naar een nieuwe aflevering van Bivak Brabant Dakar voor een reactie van Janus van Kasteren. Rond 20:30 op de website en Youtube-pagina van Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.