Code geel voor onweer, regen, hagel en windstoten: 'Alles is mogelijk'

11 januari om 08:24 • Aangepast 19 januari om 15:30
nl
Woensdagavond is er wat het weer betreft 'alles mogelijk', waarschuwt weerman Johnny Willemsen van Weerplaza woensdagochtend in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio. Regen, hagel, windstoten en onweer. Het kan volgens hem vanuit het westen allemaal onze kant op komen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Reden voor het KNMI om vanaf woensdagavond acht tot elf uur ook voor onze provincie waarschuwingscode geel af te geven. Dit vanwege de onweersbuien die in die uren gepaard kunnen gaan met hagel en windstoten van maximaal 75 kilometer per uur.

De buien trekken in de tweede helft van de avond weg naar Duitsland, waarna de wind tijdelijk afneemt. De weerman van Weerplaza geeft echter aan dat het donderdag nat en onstuimig zal blijven. "Een binnenblijfdag", vat hij het weerbeeld van die dag samen.

'Ruimte voor de zon'
Vóór de onstuimigheid van woensdagavond, wordt het vandaag overigens nog best een aardige dag. Al zou je dat in het oosten van de provincie woensdagochtend misschien nog niet zeggen.

"Daar zitten nog een paar laatste buitjes die wegtrekken naar Duitsland, maar daarna wordt het droog en is er ruimte voor de zon", belooft Willemsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone