Zorgen bij PSV-trainer Van Nistelrooij nu ook Madueke dreigt te vertrekken

13 januari om 18:50 • Aangepast 24 januari om 11:18
nl
De winterse transferperiode levert PSV grote kopzorgen op. De Eindhovenaren raakten sterspeler Cody Gakpo al kwijt aan Liverpool en krijgen nu ook te maken met concrete buitenlandse interesse in Noni Madueke. Onder meer Chelsea zou serieuze belangstelling hebben in de vleugelaanvaller, voor wie PSV zo'n 45 miljoen euro zou verlangen.
Profielfoto van NOS
Geschreven door
NOS

Trainer Van Nistelrooij bevestigde vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met Fortuna Sittard dat er interesse is in Madueke. "Het is wel zorgelijk. We moeten kijken of we hem kunnen behouden. Daar hoop ik heel erg op."

Van Nistelrooij: "Ik heb al wel geroepen dat er niemand meer weg mag, maar je weet ook dat de omstandigheden kunnen veranderen. Als er clubs met een bepaalde portemonnee komen en de speler voor zijn gevoel geen nee kan zeggen, dan moet je zaken gaan afwegen."

Madueke (20), geboren in het Engelse Barnet, werd door PSV op jonge leeftijd weggeplukt uit de jeugdopleiding van Tottenham Hotspurs en is Engels jeugdinternational. Hij speelde 79 wedstrijden in het eerste van PSV en scoorde daarin 20 keer.

Een vertrek van Madueke zou PSV financieel lucht geven, maar sportief zou het een flinke klap zijn voor de huidige nummer drie van de eredivisie.

PSV ontving, inclusief bonussen, ongeveer 50 miljoen euro voor Gakpo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone