TOP Oss, Helmond Sport en NAC Breda spelen allemaal gelijk

13 januari 2023 om 22:25 • Aangepast 24 januari 2023 om 11:19
Voor de derde wedstrijd op rij blijft Helmond Sport ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis werd tegen NAC Breda een zwaar bevochten punt binnengesleept. TOP Oss moest, ondanks een vroege voorsprong tegen Roda JC, ook genoegen nemen met een punt.
Profielfoto van Liam Toll
Liam Toll

In de 16e minuut opende NAC Breda de score in het Brabantse onderonsje tegen Helmond Sport. Jort van der Sande schoot na een hakje van Odysseus Velanas de Bredanaars op 1-0. Helmond Sport trok voor rust de stand nog gelijk dankzij een doelpunt van Eros Maddy in de 28e minuut.

Ook na rust was het snel raak voor beide ploegen. Waar Martijn Kaars Helmond Sport in de 55e minuut voor het eerst op voorsprong schoot, maakte Odysseus Velanas er binnen een minuut 2-2 van. Daarna lukt het geen van de teams om nog te scoren.

Roda JC - TOP Oss
TOP Oss wist tegen Roda JC in de derde minuut een voorsprong te pakken dankzij een verzilverde strafschop van Richonell Margaret. Bij de Ossenaren pakte Lorenzo Piqúe in de 40e minuut een rode kaart.

Ook in de tweede helft wist de club uit Oss met tien man lang stand te houden tot ver in de blessuretijd. Toen kwamen de Limburgers met een schot van Romano Postema langszij: 1-1.

NAC Breda staat door het gelijkspel voorlopig op de twaalfde plaats op de ranglijst. Helmond Sport klimt tijdelijk over Den Bosch, Dordrecht en TOP Oss heen en bezet nu de zestiende plaats. TOP Oss staat met een wedstrijd minder gespeeld op de negentiende plaats.