Jongen (16) maakt wildwestrit door Gilze met de politie achter zich aan

14 januari 2023 om 09:43 • Aangepast 24 januari 2023 om 11:15
nl
Een 16-jarige jongen is vrijdagnacht aangehouden nadat hij in een auto een dollemansrit maakte door Gilze. Agenten zagen de jongen rond halfvier met hoge snelheid over de Ridderstraat rijden. Daarop gingen de agenten achter hem aan.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De jongen racete met een snelheid van honderd kilometer per uur door zones waar een maximumsnelheid geldt van dertig kilometer per uur. Om de bestuurder duidelijk te maken dat hij moest stoppen, werd zowel het stopteken als het blauwe zwaailicht van de politieauto aangezet. Maar ook hiervan trok de tiener zich niets aan.

Harddrugs en een mes
In de Burgemeester Krollaan maakte de bestuurder het nog bonter. Hij nam daar de rotonde in tegengestelde richting. Vervolgens negeerde hij geslotenverklaringen en reed hij tegen het verkeer in.

Vlakbij de garageboxen aan de Burgemeester Van Poppelstraat reed de bestuurder zich klem. De jongen sprong daarop de auto uit en rende snel weg. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. De 16-jarige jongen uit Gilze is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. De jongen had harddrugs en een mes bij zich. Die zijn in beslag genomen. Hoe de jongen aan de auto kwam, wordt onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!