Fem van Empel moet genoegen nemen met brons op NK veldrijden

15 januari om 14:32 • Aangepast 24 januari om 11:22
nl
Het is Fem van Empel (20) uit Sint-Michielsgestel zondag niet gelukt de Nederlandse titel veldrijden te veroveren. In Zaltbommel eindigde Van Empel als derde. Een prestatie die Ryan Kamp uit Raamsdonksveer bij de mannen evenaarde. Het kampioenschap in Zaltbommel werd een gevecht in de modder.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De titel bij de vrouwen was voor de 20-jarige Puck Pieterse, voor haar ploeggenote Ceylin del Carmen Alvarado. Het drietal dat de medailles verdeelde, was al in de tweede ronde voorop geraakt, na een vroege aanval van Van Empel. Bij de mannen trok favoriet Lars van der Haar aan het langste eind voor zíjn ploeggenoor Joris Nieuwenhuis.

Langs de Waal waar het parcours was uitgezet, was het voor de deelnemers meer lopen dan fietsen. Terwijl ze op sommige stukken met hun fiets op de schouder tot hun enkels in de modder zakten. Vooraf golden Pieterse en Van Empel als de favorieten bij vrouwen. Pieterse bleek na een aanval in de tweede ronde de sterkste op het ontzettend zware parcours.

Een gevecht in de modder was het NK veldrijden in Zaltbommel (foto: ANP / Bas Czerwinski).
Een gevecht in de modder was het NK veldrijden in Zaltbommel (foto: ANP / Bas Czerwinski).

Een parcours dat op het laatste moment nog werd gewijzigd. Noodzakelijk vanwege het opkomende water van de Waal door de hevige regenval van de afgelopen dagen.

De organisatie haalde een brug uit het parcours, een bocht werd iets verlegd en ook de balken, normaal een kunstmatige hindernis voor de veldrijders, werden op het laatste moment weggehaald. Het parcours is door de regen al zwaar genoeg geworden, verklaarde de organisatie de aanpassingen.

Het beeld dat het NK Veldrijden kenmerkte (foto: ANP / Bas Czerwinksi). /
Het beeld dat het NK Veldrijden kenmerkte (foto: ANP / Bas Czerwinksi). /

Marianne Vos 10e
Titelverdediger Marianne Vos (35) uit Babyloniënbroek kwam er in Zaltbommel bij de vrouwen niet aan te pas. In haar regenboogtrui eindigde Vos uiteindelijk als tiende op 6.49 minuten van de winnaar.

Mathieu van der Poel ontbrak in Zaltbommel. Hij verkoos een trainingskamp in Spanje. Over drie weken strijden de veldrijders in Hoogerheide om de wereldtitels in alle categorieën.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!