Willem II onderuit tegen Almere City, kolderieke shirtwissel linksback

15 januari 2023 om 15:14 • Aangepast 24 januari 2023 om 11:24
Een tegentreffer is Willem II zondag te machtig geworden in het duel tegen Almere City. De Tilburgers wisten zelf niet tot scoren te komen en moesten met een nederlaag naar huis.
Profielfoto van Frits van Otterdijk

Een uitwedstrijd verliezen van Almere City FC is momenteel geen schande. De club uit Almere klimt met winst op Willem II naar derde plaats en behoort nog steeds tot de titelkandidaten van de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van trainer Alex Pastoor dankte de zege aan een doelpunt van topscorer Jeredy Hilterman, die in de 23e minuut uit de draai scoorde: 1-0. De spits maakte zijn twaalfde doelpunt dit seizoen, zijn vijfde in de laatste vier wedstrijden.

Opvallend was dat linksback Lucas Woudenberg van Willem II het eerste deel van de wedstrijd speelde in een shirt van zijn ploeggenoot Michael de Leeuw, met daarop diens rugnummer 23. Na zo'n 20 minuten werd dat opgemerkt. Woudenberg trok vervolgens aan de zijlijn zijn 'eigen' shirt met rugnummer 25 aan.

Willem II, de nummer 7 van de ranglijst, hervatte de Keuken Kampioen Divisie vorige week nog met een overwinning op Roda JC (1-0).