Van Nistelrooij is te vroeg hoofdtrainer geworden, zegt René van de Kerkhof - Omroep Brabant

Van Nistelrooij is te vroeg hoofdtrainer geworden, zegt René van de Kerkhof

16 januari om 12:25 • Aangepast dinsdag om 11:36
nl
Een blamage. Zo betitelt clubicoon René van de Kerkhof het gelijke spel van PSV tegen Fortuna Sittard. Volgens René geven te veel belangrijke spelers niet thuis, worden er veel te veel kansen gemist en speelde PSV de wedstrijd dom uit. "Die wedstrijd moet je gewoon uitspelen en je moet niet met zijn allen op jacht naar de 3-1. Eigenlijk moeten er spelers opstaan die dat snappen, maar dat gebeurt niet. En vanaf de bank komt dat signaal ook niet."
Profielfoto van Kristian Westerveld
Geschreven door

In de nieuwe Willy en René Podcast van Omroep Brabant is René kritisch over de technische staf. "Maar eigenlijk is het Ruud zijn schuld niet. Hij heeft zelf bij de clubleiding aangegeven dat het nog te vroeg was om hoofdtrainer te worden maar daar hebben ze niet naar geluisterd. Van Nistelrooij had beter een of twee jaar assistent moeten zijn. In plaats daarvan zetten ze Fred Rutten naast hem. Daar was ik vroeger al niet kapot van en nu nog steeds niet."

"Let op FC Twente, dat is een leuk team."

Volgens René was het geklungel in de slotfase een teken dat Van Nistelrooij nog veel moet leren als coach. "Aan de kwaliteiten van de selectie ligt het niet. Ik blijf er ook bij dat er geen vervanger voor Gakpo hoeft worden gekocht. Maar Ruud moet wel Simons op links zetten en dan moet het gaan lopen."

Toch blijft René erbij dat PSV alle kans heeft om kampioen te worden. "Maar let op FC Twente. Dat is een leuk team. Als die kampioen worden ben ik net zo blij als wanneer PSV het wordt."

In de nieuwe podcast vertelt René veel meer over hoe het verder moet bij PSV en of Noni Madueke moet worden verkocht of niet bij een hoog bod uit Engeland. Ook geeft hij een kleine update over de gezondheid van zijn broer Willy.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone