Ruime zege FC Eindhoven op FC Den Bosch, TOP Oss onderuit tegen Jong AZ

16 januari 2023 om 22:23 • Aangepast 24 januari 2023 om 12:14
In de Keuken Kampioen Divisie is TOP Oss er maandagavond niet in geslaagd om Jong AZ te verslaan. In Oss werd het 1-3 voor de Alkmaarse ploeg. FC Eindhoven won met ruime cijfers van FC Den Bosch. De ploeg van trainer Rob Penders staat na de overwinning op de derde plaats.
Profielfoto van Corné Verschuren

FC Eindhoven - FC Den Bosch 4-1
FC Eindhoven boekte een ruime 4-1 overwinning op FC Den Bosch. Halverwege stonden de Eindhovenaren met 2-1 voor. In de vijfde minuut opende Evan Rottier de score. Een kwartier later gevolgd door een doelpunt van Naoufal Bannis, 2-0. Kort voor rust kwamen de bezoekers na een fraaie aanval op 2-1. Het doelpunt werd gemaakt door Ryan Leijten.

Vijf minuten na rust kopte Charles-Andreas Brym het derde Eindhovense doelpunt achter doelman Wouter van der Steen, 3-1. In blessuretijd schoot Lamine Diaby-Fadiga op aangeven van Brym de 4-1 eindstand op het scorebord.

Thomas Beekman en Arthur Allemeersch van TOP Oss in duel met Zico Buurmeester (Jong AZ) – foto: Orange Pictures.

TOP Oss - Jong AZ 1-3
Al na een paar minuten van de wedstrijd mocht Jong AZ een penalty nemen. Mexx Meerdink van Jong AZ kreeg de bal niet achter de uitstekend keepende Thijs Jansen. Na een half uur kwam de Alkmaarse ploeg wel op voorsprong via een doelpunt van Fedde de Jong. Voor rust kreeg Richonell Margaret nog een goede kans op de gelijkmaker, maar hij miste.

In de tweede helft liep Jong AZ binnen enkele minuten uit naar een 0-3 voorsprong. Voor Jong AZ scoorden Sem Dekkers en Mexx Meerdink. In de slotminuten was het Jearl Margaritha die op fraaie wijze de eer van TOP Oss redde.