Video

Jongeren gooien stenen naar varkens en vernielen moestuin buurtboerderij

17 januari 2023 om 13:15 • Aangepast 26 januari 2023 om 13:23
nl
Eigenaars van een buurtboerderij aan de Rielsedijk in Eindhoven zijn op zoek naar drie jongeren die de zwijnen hebben mishandeld en vernielingen hebben aangericht. De vandalen zijn vastgelegd op camera. De beelden worden op social media volop gedeeld.
Profielfoto van Studio040
Geschreven door

Volgens beheerder Meulen van buurtmoestuin Phood Farm, waren de jongeren zeker anderhalve week iedere dag op het terrein. Daar werden ze vastgelegd door een camera, die is bedoeld om de zwijnen in de gaten houden.

"Ze hebben de zwijnen mishandeld door met stenen naar ze te gooien. En ze hebben planten uit de grond getrokken," zegt Meulen. "Op het moment dat iemand ze ziet, rennen ze hard weg. Een van de andere beheerders heeft ze betrapt en is achteraan gegaan, maar dat heeft niks opgeleverd."

"We willen dat dit ophoudt."

De vernielingen zorgen online voor grote verontwaardiging. Op Facebook is de post met het filmpje al meer dan 160 keer gedeeld.

Ook de groep vrijwilligers die de tuin onderhoudt, is er helemaal klaar mee. "We beheren deze moestuin samen met de buurt en we willen dat dit ophoudt", vertelt Meulen. "Daarom hopen we dat iemand de jongeren herkent."

Ook de politie doet mee aan de zoektocht, vertelt hij. "De agent zei dat we de beelden maar moesten delen." Tips kunnen worden gemeld bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!