Hyena ontsnapt in de Beekse Bergen, park tijdelijk ontruimd

18 januari om 17:27 • Aangepast 16 februari om 01:22
nl
In safaripark Beekse Bergen is woensdagmiddag een hyena ontsnapt uit het verblijf. Het hek van het verblijf zakte naar beneden nadat er een grote zware tak bovenop viel. Een van de hyena's greep op dat moment haar kans en sprong over het hek heen.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Dat gebeurde rond twee uur 's middags. Volgens woordvoerder Linda Engels kwam het dier in een soort dienstterrein terecht. "Dat ligt tussen verschillende dierenverblijven in en is geen gebied waar bezoekers komen", legt ze uit. Een verzorger merkte de hyena vrij snel op en verdoofde het dier met een verdovingspijl.

Park korte tijd ontruimd
De bezoekers werden uit voorzorg direct geëvacueerd. Volgens Engels is dat altijd het protocol, wanneer een dier ontsnapt. Ook als het dier niet in het park zelf rondloopt.

De bezoekers zijn in een van de restaurants ondergebracht, totdat de hyena weer terug in het verblijf was. Volgens Engels hebben ze daar maximaal een uurtje gezeten en is er niemand in gevaar geweest.

De hyena is uiteindelijk naar het nachtverblijf gebracht en is inmiddels weer wakker. Het tweede buitenverblijf blijft gesloten totdat het hek is gemaakt. "Er is nog een groot buitenverblijf waar ze nu rondlopen. In het andere deel kunnen de hyena's niet komen", aldus Engels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.