Breda Barst in de problemen: festival heeft 100.000 euro nodig

19 januari 2023 om 16:04 • Aangepast 31 januari 2023 om 14:41
nl
Breda Barst luidt de noodklok. Het gratis festival in Park Valkenberg is al ruim 25 jaar een traditie, maar nu staat een volgende editie op losse schroeven. De organisatie laat weten dat er zeker een ton nodig is, wil het feestje in september doorgaan.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De zorgen zijn groot, vertelt woordvoerder Linda Roovers. "De markt is de afgelopen jaren ontzettend veranderd. Niet alleen zijn door de inflatie alle kosten gestegen, leveranciers verwachten sinds corona ook een enorme aanbetaling."

"Uitgerekend in ons weekend kwam het met bakken uit de hemel."

Daar kwam afgelopen september een flinke tik bij. "Dat was onze 25e editie. Na twee festivalloze zomers mochten we eindelijk weer. Maar waar het heel september fantastisch weer was, kwam het uitgerekend in ons weekend met bakken uit de hemel. In de eerste plaats niet het jubileumfeestje waar we op hadden gehoopt maar daardoor zijn we ook door onze financiële reserves heen."

En dus is hulp nu keihard nodig. "We zijn natuurlijk met de gemeente in gesprek over subsidie", vertelt Roovers. "Maar hoeveel we uiteindelijk krijgen, weten we nog niet. En dat bepaalt wel wat we precies kunnen organiseren."

Om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van de gemeente, zoekt het festival nu ook naar steun uit andere hoek. "We hebben de Club van 100 opgericht. Daarmee zoeken we honderd liefhebbers van ons festival die 250 euro of een veelvoud daarvan willen doneren." In ruil daarvoor krijgen zij onder meer een unieke rondleiding tijdens de komende editie."

"Er komt een speciale benefietavond."

Wil je graag helpen, maar is 250 euro je wat te gortig, dan zijn er andere opties. "Er is ook een doneerlink, waar je zelf kunt kiezen met welk bedrag je het festival wilt ondersteunen. Daarnaast hebben we natuurlijk onze webshop en er komt binnenkort een speciale benefietavond."

De eerste geluiden zijn volgens Roovers positief. "We vertrouwen erop dat er een hoop bezoekers zijn die dit feestje willen behouden. En we horen ook al dat mensen het naar elkaar doorsturen." Zo krijgen namen als Hardwell, Racoon en S10 in september met een beetje geluk toch nog opvolgers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!