Kat Poekie komt steeds kaalgeschoren thuis: ‘Wie doet zoiets?’

19 januari 2023 om 18:30 • Aangepast 20 januari 2023 om 14:16
nl
Mark Arends uit Best is er klaar mee. Voor de derde keer in een jaar tijd is zijn Britse langhaarkat Poekie kaal thuisgekomen. Wie telkens weer de tondeuse op Poekies lijfje zet weet hij niet, maar Mark en zijn vriendin kunnen er niet om lachen. “Het ziet er niet uit. Wie doet in godsnaam zoiets?”
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Toen Poekie voor de eerste keer kaalgeschoren thuiskwam, keek Mark even raar op. Hij zocht er niet meteen wat achter. “De kat is veel buiten en komt ook weleens bij anderen om te eten en drinken. Dus we dachten dat het misschien een goedbedoelde actie was. Zo van: die heeft zo’n dikke vacht, die trimmen we wat bij.”

"Ik merk dat ze wat schuchterder is geworden."

Maar het bleef niet bij die ene keer. Vorige week kwam Poekie voor de derde keer met kale plekken thuis. Alleen in zijn kop en staart is nog een Britse langhaar te herkennen. “Het is nu een stuk kouder, dus het is best wel sneu dat ze nu haar vacht moet missen", zegt Mark. "En ik merk dat ze ook wat schuchterder is geworden.”

Mark vraagt zich af of het trimmen wel op een zachtaardige manier is gedaan. "Als wij wat klitten verwijderen, moeten we tuinhandschoenen aan doen anders zitten we onder de schrammen. Poekie laat dat nog geen vijf minuten toe."

"Poekie is gewoon niet binnen te houden."

Poekie is volgens Mark een echte buitenkat en wordt binnen volgens hem doodongelukkig. “We dachten eerst dat het beter zou zijn om hem voortaan thuis te houden, net als onze andere kat. En dat hebben we ook geprobeerd, maar Poekie is gewoon niet binnen te houden. Ze wordt daar heel onrustig van en zoekt overal een route om naar buiten te kunnen.”

Mark heeft in de buurtapp gevraagd of er bewoners zijn die weten wie dit doet en of diegene daarmee op wil houden. Maar daar kreeg hij vooral negatieve reacties op. “Mensen maakten grapjes, zeiden dat ik m’n kat bij moet houden en eentje zei zelfs dat ik blij moet wezen dat ze haar niet vergiftigen. Dit was een prima oplossing, vond diegene.”

Alleen de staart en het kopje van Poekie zijn nog als vanouds (Foto: Mark Arends).
Alleen de staart en het kopje van Poekie zijn nog als vanouds (Foto: Mark Arends).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!