Guus Til helpt PSV aan zege op Vitesse

21 januari 2023 om 22:01 • Aangepast 31 januari 2023 om 15:06
Guus Til is zaterdagavond bij zijn terugkeer in de basis de redder van PSV geworden. Til stond voor het eerst sinds drie maanden weer aan de aftrap bij de Eindhovense ploeg. Vlak na rust schoot hij tegen Vitesse de 1-0 binnen op aangeven van Johan Bakayoko.
Profielfoto van ANP
ANP

Aanvoerder Luuk de Jong had een dramatische wedstrijd met een gemiste penalty. De Oranje-international schoot de bal zacht in, waardoor keeper Kjell Scherpen van Vitesse kon redden. Kort daarop moest hij met een hoofdblessure van het veld, na een kopduel met een speler van de Arnhemse tegenstander. Dat kon gelukkig op eigen kracht, maar hij oogde aangeslagen. Dit was nog voor de rust.

De blessure van De Jong is een grote tegenvaller voor PSV. De club raakte afgelopen week met Noni Madueke opnieuw een belangrijke aanvaller kwijt. De jonge aanvaller volgde Cody Gakpo richting de Premier League en leverde de Eindhovense club opnieuw vele miljoenen op.

PSV hield na de openingstreffer vrij lang de controle over de wedstrijd, maar wist niet uit te lopen. Vitesse, met voormalig PSV-coach Phillip Cocu, werd in de slotfase twee keer gevaarlijk. Doelman Walter Benítez redde op een kopbal van Matus Bero en een schot van Miliano Jonathans. Zijn collega Scherpen kreeg in blessuretijd rood voor een overtreding op invaller Yorbe Vertessen.

Fábio Silva op huurbasis naar Eindhoven
Na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke heeft PSV met Fábio Silva de eerste versterking binnen. De spits wordt door Wolverhampton Wanderers verhuurd aan PSV. Dat meldt het ED. Silva was door Wolverhampton verhuurd aan Anderlecht.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij en Vitesse-trainer Philip Cocu (oud-PSV) treffen elkaar voorafgaand aan de wedstrijd (foto: OrangePictures).