112-nieuws: massale zoektocht naar meisje (10) • ree zit vast in hek - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: massale zoektocht naar meisje (10) • ree zit vast in hek

maandag om 19:07 • Aangepast dinsdag om 12:32
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.05

Dit liveblog is gesloten.

23.00

Tientallen agenten zoeken meisje (10) en blauwe bestelbus

De politie zoekt vanavond in de Bouwmeesterbuurt van Tilburg naar een meisje van 10 jaar oud, dat in een blauw busje stapte zou zijn gestapt. Iemand die dit zag gebeuren, meldde zich bij de politie. Diegene had er geen goed gevoel bij. Om elf uur in de avond meldt de politie dat ze nog met tientallen agenten zoeken. Fysiek, maar ook online.

Mensen wordt opgeroepen zich te melden als ze ene Liana of Lyana kennen van een jaar of 10. Ook wordt gevraagd uit te kijken naar een blauwe bestelbus met een wit-grijs gekleurd logo van gereedschap erop. Er is een Burgernet-melding verstuurd. De politie houdt rekening met meerdere scenario's: de melder kan zich hebben vergist, het meisje is bij een bekende ingestapt of er is daadwerkelijk iets niet pluis. Voor de zekerheid is de politie een grote zoekactie gestart. Daarbij is ook een helikopter ingezet.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
20.37

Vrouw op fiets geschept door automobilist

Een fietsster is vanavond op de rondweg van Eindhoven geschept door een auto. Dit gebeurde op de kruising van de Insulindelaan met de Tongelresestraat. De vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. Volgens getuigen fietste de vrouw door rood.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.15

Chauffeur parkeert auto in de sloot

Een automobilist had vanavond wel erg veel pech bij het parkeren van zijn auto in Someren. De chauffeur dacht dat hij achteruit een oprit aan de Hollandseweg op reed, maar belandde per ongeluk ondersteboven in een sloot. Met hulp van de bewoners is de man uit de auto gekomen. Hij is in de ambulance nagekeken, maar kon daarna zijn weg vervolgen. De auto is uit de sloot gevist door een takelwagen.

Foto: Walter van Brussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Brussel/SQ Vision.
18.40

Zoektocht naar meisje en blauwe bestelbus: veel agenten op de been

De politie is in de Bouwmeesterbuurt van Tilburg op zoek naar een meisje van 10 jaar oud, die in een blauw busje stapte zou zijn gestapt. Iemand meldde zich bij de politie, die dit zag gebeuren. Diegene had er geen goed gevoel bij.

Mensen wordt opgeroepen zich te melden als ze ene Liana of Lyana kennen. Ook wordt gevraagd uit te kijken naar een blauwe bestelbus met een wit-grijs gekleurd logo van gereedschap erop. Er is een Burgernet-melding verstuurd. De politie houdt rekening met meerdere scenario's: de melder kan zich hebben vergist, het meisje is bij een bekende ingestapt of er is iets daadwerkelijk niet pluis. Voor de zekerheid is de politie een grote zoekactie gestart. Daarbij is ook een helikopter ingezet.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
18.22

File op A27 door ongeluk met vrachtwagen

De werkzaamheden op de A27 bij Werkendam duren tot acht uur vanavond. Een vrachtwagen en auto zijn daar tegen elkaar gebotst en dat zorgt voor oponthoud. Volgens Rijkswaterstaat moeten mensen, tot de voertuigen worden geborgen, rekening houden met files.

Wachten op privacy instellingen...
15.31

Ree zit vast in hek, brandweer bevrijdt het dier

De brandweer in Schijndel is vanochtend in actie gekomen om een ree te bevrijden. Het dier zat vast in een hekwerk bij een bedrijf. De hulpverleners dekten de kop van de ree af, om het dier rustig te houden. Het hek is verbogen, waarna de ree is meegenomen. Later is het dier op een open vlakte uitgezet.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Brandweer Schijndel.
Foto: Brandweer Schijndel.
13.06

Man rijdt met voorruit vol sneeuw

Een man die met zijn voorruit nog bedekt met sneeuw door Eindhoven reed, snapte gisteren niet dat de politie hem liet stoppen. Hij had alleen een klein hoekje sneeuw van zijn ruit gehaald en was er volgens de wijkagent heilig van overtuigd dat zijn zicht daarmee voldoende was.

LEES OOK: Man rijdt met voorruit vol sneeuw, snapt niet waarom hij moet stoppen

Foto: Wijkagent jagershoef/Instagram.
Foto: Wijkagent jagershoef/Instagram.
11.04

Woningbrand in Klundert

In een huis aan de Zevenbergsepoort in Klundert heeft vanochtend brand gewoed. De brandweer was met twee blusvoertuigen en een hoogwerker aanwezig. De bewoner en zijn huisdieren zijn opgevangen bij de buren. De straat werd afgesloten voor verkeer. Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
10.57

Derde man aangehouden in onderzoek zwaar vuurwerk

De politie heeft vandaag een derde verdachte aangehouden in een groot onderzoek naar de illegale invoer van massa-explosief vuurwerk. Het gaat om een 18-jarige man uit Veghel. Eerder werden al een 39-jarige man uit Eindhoven en een 21-jarige man uit Son en Breugel aangehouden. De politie sluit niet uit dat nog meer mensen worden aangehouden.

De politie kreeg 13 december een melding van een bedrijf aan de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven. Daar werd een pallet afgeleverd met 5400 cobra's. Twee dagen later nam de politie nog eens 1100 cobra's in beslag in een woonwijk in Boekel. De politie startte een onderzoek en hield de eerste twee verdachten aan. Daarna werden twee garageboxen in Eindhoven onderzocht. Daar werd nog eens 1500 kilo aan zwaar massa-explosief vuurwerk gevonden.

09.24

Man met wapens in auto opgepakt

Een agent controleerde gisteren rond half zes een auto die op de vluchtstrook van de A16 bij Zevenbergschen Hoek stilstond. De bestuurder had geen identiteitsbewijs bij zich en gaf een valse naam en adres op. De agent fouilleerde de man en besloot daarna de auto te doorzoeken. In de kofferbak bleken verschillende airsoftwapens te liggen, waar de man niet de juiste papieren voor had. De man, een 23-jarige Rotterdammer is aangehouden en zit nog vast.

08.53

Overval bij Aldi Helmond

Een overvaller heeft maandagochtend een medewerkster van de Aldi aan de Hoofdstraat in Helmond bedreigd met een mes. De dader is daarna te voet gevlucht. Het is volgens de politie nog niet duidelijk of ze iets buit heeft gemaakt. Rond tien voor halftien werd een vrouw aangehouden, maar later bleek dat zij niks met de overval te maken had.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
07.51

A59 dicht na ongeluk met meerdere auto's

De A59 van Den Bosch naar Zierikzee is dicht. Bij Drunen-West is een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Rond half negen staat er ruim vijf kilometer file, wat leidt tot een uur vertraging. Verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. Een berger is aanwezig om de auto's weg te slepen. Rijkswaterstaat verwacht tot kwart over negen klaar te zijn met de afhandeling.

UPDATE: Rond tien voor half tien is de weg weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
07.50

Twee rijstroken A2 dicht

Op de A2 van Eindhoven naar Utrecht zijn twee rijstroken dicht. Bij afrit Sint-Michielsgestel is een ongeluk gebeurd.

07.13

Gewonden bij botsing in Breda

Bij een botsing op de kruising van de Nieuwe Kadijk met de Kapittelweg in Breda zijn vanochtend om zes uur twee mannen gewond geraakt. Een van de mannen zat na het ongeval bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Na de aanrijding werd de Nieuwe Kadijk in een richting afgesloten voor het verkeer. Dit veroorzaakte een file. Twee slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft bij een bestuurder een blaas- en speekseltest afgenomen.

De schade aan de auto's is aanzienlijk na de aanrijding op de kruising in Breda (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De schade aan de auto's is aanzienlijk na de aanrijding op de kruising in Breda (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...
05.52

Brand in restaurant Breda

In restaurant Andalous aan de Boschstraat in Breda brak afgelopen nacht brand uit. Het vuur zou ontstaan zijn aan de achterkant van het gebouw op de hoek met de Duivelshoek. Een buurtbewoner merkte rook op en belde de brandweer. Mensen die boven de zaak wonen, moesten hun huis tijdelijk verlaten vanwege die rook. Nadat het vuur onder controle was, heeft de brandweer het restaurant geventileerd. Er raakte niemand gewond bij de brand.

Wachten op privacy instellingen...
Een buurtbewoner belde de brandweer nadat 'ie rook had opgemerkt (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Een buurtbewoner belde de brandweer nadat 'ie rook had opgemerkt (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
21.10

Rookalarm bij juwelier

Bij een juwelier in Etten-Leur is gisteravond het rookalarm afgegaan. Dat alarm is bedoeld om het inbrekers moeilijk te maken: zodra er wordt ingebroken komt de winkel vol rook te staan, waardoor eventuele dieven geen hand voor ogen kunnen zien. Maar van een inbraak was gisteravond geen sprake. Er was sprake van vals alarm. Vanwege de rook die vrijkwam, werd de brandweer gebeld. Die heeft de winkel gelucht. Waardoor het alarm is afgegaan, is onduidelijk.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
20.36

Vermiste vrouw is gevonden

De dementerende vrouw die in Boekel werd vermist, is weer terecht. Dat meldde de politie gisteravond via Burgernet. Ze is in goede gezondheid weer gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone