Tom Hanks met 'belachelijk' Brabants accent kanshebber slechtste bijrol - Omroep Brabant

Tom Hanks met 'belachelijk' Brabants accent kanshebber slechtste bijrol

maandag om 18:25 • Aangepast dinsdag om 08:50
nl
Het 'belachelijke' Brabantse accent van Tom Hanks in de film Elvis levert hem in maart mogelijk een Golden Raspberry Award op voor de slechtste bijrol. De Amerikaanse acteur speelt Elvis' Nederlandse manager Tom Parker en werd met deze rol genomineerd voor de satirische tegenhanger van de Oscar. Volgens de organisatie is Hanks favoriet voor de prijs.
Profielfoto van NOS
Geschreven door
NOS

De film over Elvis Presley kwam in mei uit. De film vertelt het levensverhaal van de King of Rock-'n-Roll. Zijn manager werd in 1909 in Breda geboren als Dries van Kuijk. Op zijn achttiende vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij de rest van zijn leven woonde.

Het accent van Hanks werd door Amerikaanse media beschreven als 'mysterieus Europees-Amerikaans' en 'bizar'. Ook stoorden recensenten zich aan de hoeveelheid make-up en de latex neus- en onderkinprothese van de acteur.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens muziekjournaliste Alanna Nash die een biografie over Parker heeft geschreven, sprak Parker in werkelijkheid heel anders. "Het klonk als een gek zuidelijk dialect en je wist alleen dat het Nederlands was als je naar de uitspraak van bepaalde medeklinkers luisterde."

Tom Hanks heeft zich in het openbaar niet uitgesproken over het accent waarmee hij in Elvis spreekt. "Hij omzeilde ieder gesprek daarover", schreef entertainmentwebsite Variety destijds. Hanks maakt ook kans op de anti-prijs voor zijn rol in een remake van Pinocchio.

De Razzies worden elk jaar uitgereikt aan de vooravond van de Oscars.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.