Geen winst voor Brabantse ploegen in de Keuken Kampioen Divisie

23 januari 2023 om 21:53 • Aangepast 31 januari 2023 om 15:30
Geen van de Brabantse ploegen in de Keuken Kampioen Divisie die maandagavond in actie kwamen, wist te winnen. Jong PSV verloor thuis van VVV-Venlo door een late treffer. Helmond Sport speelde bij Jong AZ met 1-1 gelijk.
Profielfoto van Redactie

Jong AZ - Helmond Sport 1-1
Het spektakel tussen Jong AZ en Helmond Sport vond plaats in de tweede helft, en wel vlak na de pauze. Zo benutte Soulyman Allouch namens Jong AZ in de 52e minuut een strafschop. Nog geen vier minuten later kwam Helmond Sport, de nummer 18 van de eerste divisie, langszij. Linksbuiten Peter van Ooijen maakte de 1-1 . Dit was ook de eindstand, waardoor Helmond Sport op de achttiende plaats blijft staan.

Jong PSV - VVV-Venlo 1-2.
Een gedenkwaardig moment voor Jason van Duiven: hij maakte namens Jong PSV zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Daarmee bepaalde hij meteen de ruststand in het treffen met het stugge VVV. In het tweede bedrijf kwam de Venlose subtopper op gelijke hoogte. Robin Lathouwers zorgde voor de 1-1. In de slotfase liep Jong PSV een zeperd op. In de 89e minuut kopte Nick Venema VVV naar de 1-2 overwinning. Door het verlies blijft Jong PSV dertiende op de ranglijst.