Lia krijgt splinternieuwe rollator van beveiligers: 'Ze verwent ons altijd'

24 januari 2023 om 16:16 • Aangepast 25 januari 2023 om 08:45
nl
Er gaat haast geen dag voorbij dat Lia uit Breda niet te vinden is in winkelcentrum Hoge Vucht. Totdat onlangs haar rollator stukging. Voor beveiliger Thijs Roks en zijn collega's hét moment om in te grijpen en een nieuw exemplaar te kopen. "Binnen vijf minuten had iedereen het Tikkie betaald."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Ze is een graag geziene gast, vertelt Thijs over Lia. "Ze komt steevast rond de middag. Even lunchen, de wekelijkse boodschapjes doen." Én een bezoekje aan de beveiligers van het winkelcentrum.

"Dan komt ze langs ons kantoortje, iets lekkers brengen", lacht hij. "Koekjes, appels of zelfs een bakje kibbeling." Niets houdt haar tegen. "We hebben al zo vaak geroepen dat het écht niet hoeft. Maar dan zegt ze dat we goed moeten eten."

"Lia zorgt altijd voor ons, dan kunnen wij toch een splinternieuwe rollator kopen?"

"Het moedertje van het winkelcentrum." Zo omschrijft Thijs de trouwe klant. Maar die bezoekjes waren de afgelopen periode een stuk lastiger. "Haar rollator ging kapot. Toen kreeg ze een vervanger, maar dat was een rammelbakje met losse wielen." En geld voor een beter exemplaar had ze niet.

Zo ontstond al snel een plannetje. "Weet je, wij zijn hier niet alleen om boeven te vangen of om hangjongeren weg te sturen. We dachten: 'Lia zorgt altijd goed voor ons, dan kunnen wij nu toch wel een splinternieuwe rollator voor haar kopen? Da's het minste wat we kunnen doen'."

"Fijn dat Lia nu weer lekker op pad kan."

Zo gezegd, zo gedaan. "We hebben een mooie uitgezocht en een berichtje in de groepsapp met collega's gegooid. Nog geen vijf minuten later had iedereen het Tikkie-linkje betaald."

Inmiddels heeft Lia haar cadeautje ontvangen. "Een heel mooi moment. Ze had het totaal niet aan zien komen. Fijn dat ze nu weer lekker op pad kan." Hoogstwaarschijnlijk met wat lekkere versnaperingen voor de beveiligers. "We hebben inmiddels afgesproken dat ze pas een nieuw pak koekjes meeneemt, als het oude op is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!