Van de Kerkhof ziet PSV niet snel verbeteren: 'Ook niet met nieuwe spelers'

25 januari 2023 om 09:25 • Aangepast 25 januari 2023 om 13:10
nl
Clubicoon René van de Kerkhof heeft geen goed woord over voor het spel van PSV. "Niet om aan te zien. Een drama. Geen inzet en geen creativiteit", zo werd de wedstrijd tegen FC Emmen samengevat in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio. Het spel van PSV dinsdagavond in en tegen Emmen was niks en werd niks, zo vindt hij. "We hebben ons af laten bluffen door Emmen", verzucht de oud-speler na de de 1-0 nederlaag. En veel beterschap op korte termijn verwacht hij niet.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Ook niet wanneer PSV erin slaagt nog één of twee nieuwe spelers te halen. Van de Kerkhof heeft er al met al een hard hoofd in: "Wat je nu haalt, zijn gefrustreerde spelers die ergens anders op de bank zitten en die moeten dan bij PSV de kar gaan trekken."

Trainer Ruud van Nistelrooij 'zou spelers beter moeten maken, maar dat gebeurt op dit moment absoluut niet'. Het is de harde conclusie die het clubicoon trekt. Van Nistelrooij zou zich volgens hem moeten afvragen of hij wel de juiste man op de juiste plek is. "Hij moet zich de vraag stellen of dit wel de geschikte job voor hem is."

"Ze hebben van de Philips Sport Vereniging de Philips Spaar Vereniging gemaakt."

Minstens zo hard is Van de Kerkhof over de Raad van Commissarissen. Zij hebben van de Philips Sport Vereniging de Philips Spaar Vereniging gemaakt, zo zegt hij. Hij doelt op de tientallen miljoenen die PSV heeft verdiend aan de transfers van Cody Gapko en Noni Madoueke. "Geld dat op het veld moet staan en niet in de zakken van PSV moet zitten. Ze laten op deze manier fans in de kou staan en dat vind ik nogal wat."

Zaterdag wacht nu voor de Eindhovenaren de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Na de zeperd tegen FC Emmen en eerder al tegen FC Groningen en bijvoorbeeld SC Cambuur kan PSV het ook dan volgens Van de Kerkhof weer lastig krijgen. Terwijl het volgens hem eigenlijk 'een makkie' zou moeten zijn.

LEES OOK: PSV zit in sportieve crisis na zeperd tegen FC Emmen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!