PSV-achterban moppert: 'We missen de bezieling op het veld' - Omroep Brabant

PSV-achterban moppert: 'We missen de bezieling op het veld'

25 januari om 15:34 • Aangepast woensdag om 15:56
nl
Er waait woensdag een kille wind door de catacomben van het PSV-stadion. En niet alleen door het winterweer. De resultaten van PSV zijn niet best en de Eindhovense achterban moppert. "Er is geen enkele bezieling bij de spelers", zegt Rob Bogaarts, voorzitter van de supportersvereniging PSV. Oud-PSV'er Huub Stevens denkt 'dat de kloof met andere topploegen' nog wel te dichten is.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

"Het deed pijn aan onze ogen", omschrijft Rob Bogaarts, voorzitter van de supportersvereniging PSV, het vertoonde spel van zijn club tegen FC Emmen. "We hebben het de laatste wedstrijden beroerd gedaan. We hadden gehoopt om meer resultaat te halen tegen Fortuna Sittard, Sparta en FC Emmen."

Bogaarts wil het ontbreken van Madueke en Gakpo niets als excuus gebruiken. "We verliezen twee van onze pareltjes die goed waren voor doelpunten en de nodige assists. Maar dan nog. Met de kwaliteiten in onze selectie moeten we de uitwedstrijd tegen FC Emmen gewoon dik winnen."

"Het was zo gruwelijk slecht."

"Het was zo gruwelijk slecht", benadrukt Bogaarts nogmaals. "Er was geen bezieling. Er werd hemeltergend langzaam en risicoloos gevoetbald. Slowmotion-voetbal. Dit past totaal niet in het plaatje van wat we willen uitstralen: wij zijn PSV en we komen hier de klus klaren."

De voorzitter mist het enthousiasme in het team. "Verliezen kan een keer gebeuren. Als er keihard voor geknokt is, dan valt er nog mee te leven. Het doet pijn dat mijn ploeg zo zielloos op het veld staat", zegt Bogaarts. Hij roept de club op om de bezieling terug te brengen in het team en te gaan investeren in versterkingen van de club.

Volgens oud-trainer Aad de Mos is het 'heel triest' wat PSV liet zien. "Je ziet dat het als los zand aan elkaar hangt", aldus de Mos. "Je ziet dat het geloof er niet is, en dat de passie er niet is." Maar je moet verder, benadrukt De Mos. "Ja, want de tijd dringt. Het is snel zaterdagmiddag halfvijf, en dan moet PSV tegen Go Ahead. Je moet dus in oplossingen denken. De coach zal het snel op de rails moeten krijgen, al dan niet met een ander systeem."

"Over PSV praten? Dan ben je nog wel even bezig."

En hij is niet de enige oud-coach die wat te klagen heeft. Of er even tijd tijd is om over PSV te praten, herhaalt oud-PSV'er en trainer Huub Stevens de vraag. "Dan ben je nog wel even bezig", antwoordt hij lachend. "De wedstrijd was teleurstellend. Je weet dat Madueke en Gakpo zijn vertrokken en dat de geblesseerde Luuk de Jong er niet bij zal zijn. Dat kun je wel naar de trainer wijzen, maar de spelers op het veld moeten het laten zien,"

"Ook al mis je tegen FC Emmen de hele voorhoede. Met de kwaliteiten van PSV moet het dan toch lukken om minstens kansen te creëren. PSV heeft voldoende ervaren spelers op het middenveld staan die het voortouw kunnen nemen. Maar dan moeten ze het wel doen", stelt de stugge verdediger van weleer.

Stevens vindt Van Nistelrooij nog steeds de juiste trainer voor PSV. "De club heeft ervoor gekozen om een jonge trainer aan te stellen en de kans te geven. Hij wordt ondersteund door ervaren trainers. Die zijn mans genoeg om samen het team weer op de rails te krijgen, maar het wordt geen gemakkelijke opgave. Hopelijk komen er nog goede versterkingen. Met iedere wedstrijd die je verliest wordt het moeilijker. Nu is de kloof nog te dichten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone