Tattoo Joey leerde tatoeëren op het been van zijn vader

27 januari 2023 om 15:46 • Aangepast 30 januari 2023 om 11:26
nl
De succesvolle tatoeëerder Tattoo Joey, ofwel Joey Boon uit Geldrop, heeft het eerste kinderboek over tatoeages geschreven. Hij heeft drie jonge kinderen die hem vaak vragen wat de talloze tattoos op zijn armen betekenen. En dat bracht hem op het idee: kinderverhalen op basis van een tatoeage. Joey vertelt er zondag over in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Eigenlijk wilde Joey verpleegkundige worden, maar een jaar of tien geleden koos hij voor de tatoeagenaald boven de injectienaald.

Het begon allemaal met een eenvoudig setje dat hij op het been van zijn vader mocht uitproberen. Die deelde daarvan foto's en van het één kwam het ander. Mensen komen nu van heinde en verre naar Geldrop om zich door Joey te laten tatoeëren. Daaronder ook bekende Nederlanders als René Froger, Thomas Berger en André Hazes Junior.

Tattoo Joey heeft zich gespecialiseerd in foto-realisme, een moeilijke tak van sport, want het moet dan ook echt lijken. En dat is voor veel tatoeëerders een reden om er niet aan te beginnen.

Samen met illustratrice Mayon Middeljans maakt hij nu het kinderboek. Daarin vertelt 'Papa Ink' zijn dochtertje Harley spannende verhalen over de tatoeages op zijn lijf.

Verder in KRAAK
Jeroen Bleker is een van de oprichters van het succesvolle bedrijf Eleo in Helmond. Ze maken batterijen voor bijvoorbeeld graafmachines en heftrucks. Dat scheelt heel wat dieseldampen en er is dan ook veel vraag naar de accu's. Deze week bracht Koning Willem Alexander een werkbezoek aan Eleo.

En Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken uit Oosterhout (D66) schuift aan. Zij wil de overlast van goederentreinen langs het spoor in Brabant aanpakken.

KRAAK wordt elke zondag om 12 uur live uitgezonden en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!