Van Nistelrooij is niet bang dat hij ontslagen wordt: 'Ik voel me gesteund'

27 januari om 14:05 • Aangepast 6 februari om 16:50
nl
Een paar uur nadat zijn collega Alfred Schreuder is ontslagen bij Ajax, staat PSV-trainer Ruud van Nistelrooij in Eindhoven de aanwezige pers te woord. Of hij ook niet bang is voor ontslag? “Nee dat heeft niet door mijn hoofd gespookt. Ik voel mij gesteund van boven en die steun is er ook. Maar je weet hoe het werkt in de voetballerij. Je hebt geen garanties.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Er gebeurt deze weken veel bij PSV. De club zit in een sportieve crisis na tegenvallende resultaten en is naarstig op zoek naar vervangers van Madueke en Gakpo. Ook werd Earnest Stewart gepresenteerd als technisch directeur. Ruud van Nistelrooij reageerde hierop in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Voor PSV lijkt de bodem wel bereikt na de nederlaag tegen FC Emmen. Van Nistelrooij: “Die garantie heb ik niet. Maar ik vertrouw erop dat het morgen beter gaat.”

"Het is geweldig dat Stewart erbij komt"

Voor het zover is, speelt er nog veel meer bij PSV. Over Earnest Stewart is Van Nistelrooij meer dan tevreden. “Het is geweldig dat Stewart erbij komt. Hij is een topper in zijn vak. Die expertise hebben we nodig. Hij brengt een hoop kwaliteiten. Samen willen we PSV terugbrengen waar ze hoort.”

De Amerikaan is deze transferwindow nog niet betrokken bij de Eindhovenaren. Toch staat er nog genoeg op de planning. Fabio Silva werd deze week definitief gepresenteerd. Hij is morgen speelgerechtigd en kan 90 minuten meedoen. Als het aan Van Nistelrooij ligt blijft het daar niet bij.

"Ik verwacht nog zeker één versterking te kunnen presenteren"

“Ik verwacht nog zeker één versterking te kunnen presenteren. Het is wel kort dag richting 1 februari. Maar we doen er alles aan om ons nog te versterken.”

Maar waar de verwachting is dat PSV nog één of twee spelers gaat presenteren, lijkt het er ook op dat er nog iemand gaat vertrekken. Yorbe Vertessen staat voor een tijdelijke overstap. “Het is belangrijk dat Yorbe minuten gaat maken. Die kansen zijn hier kleiner na de komst van Silva.”

Zaterdag moeten de eerste stappen worden gezet uit de crisissfeer. Daarbij kreeg Van Nistelrooij nog een extra opsteker. Naast Silva zijn ook Luuk de Jong en Ismael Saibari beschikbaar. Zij kunnen allebei 90 minuten spelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone