Vijf generaties op één foto: 'Wij zijn een echt vrouwenteam'

27 januari om 15:14 • Aangepast 6 februari om 16:00
nl
Heel veel beschuitjes met roze muisjes bij Sara Candir-Gönül uit Uden. Haar pasgeboren dochtertje Lara is namelijk de vijfde generatie van de vrouwen in haar familie. En dat bijzondere gegeven moest natuurlijk worden vastgelegd. "Mijn oma is zelfs overgekomen uit Turkije."
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

Nou is het al behoorlijk uniek dat je vijf generaties bij elkaar ziet, maar voor Sara en haar familie heeft het nog een extra lading. "In de islam betekent dit écht iets. Als je als oma het kind van je achterkleinkind ziet, kom je in de hemel terecht. Zij wachtte hier al heel lang op."

En dus kwam de 88-jarige Havva voor de geboorte terug naar Nederland, waar ze vanaf 1974 al 37 jaar woonde. "Ik ben tien dagen hier om Lara te zien. Een heel bijzondere ervaring."

"Hoe we iedereen gaan noemen? Da's een goeie."

Een unieke gelegenheid om die vijf generaties ook meteen op de foto te zetten. Betovergrootmoeder Havva (88), overgrootmoeder Pempe (68), oma Birsen (48) en Sara met Lara werden vereeuwigd. "We zijn een echt vrouwenteam", vertelt Sara trots. "Dat maakt het extra bijzonder.

Al brengt het ook een uitdaging met zich mee. Want hoe ga je al die oma's nou eigenlijk noemen? "Da's een goeie", lacht de kersverse moeder. "Daar moeten we nog maar eens goed over nadenken."

“Beide oma’s sprongen een gat in de lucht toen ik vertelde dat ik moeder werd."

Overigens was om meerdere redenen feest bij de familie Candir. “Ook bij mijn partner is Lara de vijfde generatie. Alleen zijn opa is in het buitenland, dus hebben we geen foto kunnen maken.” En dan was de jonge spruit ook nog eens het eerste kleinkind aan beide kanten van de familie. “Beide oma’s sprongen een gat in de lucht toen ik vertelde dat ik moeder werd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!