PSV overtuigt nog steeds niet maar wint wel van Go Ahead Eagles

28 januari om 18:23 • Aangepast 30 januari om 11:52
nl
Goed was het niet altijd zaterdagmiddag in het Philips Stadion in Eindhoven, maar het resultaat telde. In een slaapverwekkende wedstrijd won PSV met 2-0 van Go Ahead Eagles. Het kan met een rustig gevoel toewerken naar het belangrijke duel van volgende week zondag met Feyenoord, de huidige koploper.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het woord crisis was gevallen en dus hing er een angstig sfeertje in het Philips Stadion. Iedereen vroeg zich toch af of PSV zich kon herstellen van het debacle tegen FC Emmen. Go Ahead Eagles, tot woensdag elf wedstrijden ongeslagen, was een typische tegenstander waarin de Eindhovenaren zich weer konden verslikken. Zoals dat dit jaar al vaker gebeurde.

Het begin was veelbelovend en PSV liet zien dat de ploeg zich wilde revancheren. Maar na de 1-0 van Joey Veerman, hij kreeg na vier wisselbeurten weer een basisplek, zakte het niveau weer ver weg.

Grote kansen kreeg Go Ahead Eagles niet, maar dreigend was het wel. Ook het begin van de tweede helft leken de bezoekers brutaal op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het was Anwar El Ghazi die 25 minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide. Zijn 2-0 zorgde ervoor dat de ontmoeting nog minder aantrekkelijk werd.

Wachten op privacy instellingen...

Cruciale week
Daar zullen trainer Ruud van Nistelrooij en heel PSV voorlopig maling aan hebben. De drie punten moesten gehaald worden om met een rustig gevoel naar Feyenoord-uit te kunnen werken en bovenal een nog grotere crisis te voorkomen.

Toch is er genoeg werk aan de winkel. Het elftal overtuigt nog steeds niet en ook vervangers van Noni Madueke en Cody Gakpo zijn nog niet gepresenteerd. Aanwinst Fabio Silva zat zaterdag bij de selectie, maar hij kreeg slechts enkele minuten als invaller.

Dinsdag wacht de deadline van de transferwindow en volgend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Een cruciale week waarin duidelijk gaat worden welke ambities nagestreefd kunnen worden in Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone