Jeffrey Herlings krijgt vertrouwen van Red Bull KTM, contract verlengd

30 januari om 12:55 • Aangepast 6 februari om 17:06
nl
Red Bull KTM heeft zoveel vertrouwen in motorcrosser Jeffrey Herlings, dat het zijn zijn contract bij het fabrieksteam met twee jaar heeft verlengd. De 28-jarige Elsendorper, die door een zware blessure afgelopen seizoen niet in actie kwam, ligt nu tot en met 2025 vast bij het Oostenrijkse team.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Herlings tekende zijn eerste contract bij KTM in 2009 en debuteerde in het jaar erop als 15-jarige in de MX2-klasse. Sinds die tijd was hij goed voor 99 overwinningen in de diverse klassen. Hij werd drie keer wereldkampioen in de MX2 en twee keer in de zwaarste categorie: in 2018 en 2021.

Het afgelopen seizoein miste Herlings volledig vanwege een gebroken linkerhiel en een daaropvolgende operatie. Ook in andere seizoenen had hij regelmatig te maken met zware blessures.

"Een grote ster, zowel voor ons als de sport."

Herlings is in voorbereiding op komend seizoen, dat op 12 maart begint in het Argentijnse Neuquen. "Ik werk al vijftien jaar goed samen met het team. Ik vind het mooi dat het team na zo'n donkere periode nog vertrouwen in me heeft", aldus Herlings.

Teammanager Tony Cairoli noemt Herlings 'een grote ster, zowel voor ons als de sport' en heeft alle vertrouwen in een geslaagde rentree. "Hij heeft een moeilijke periode achter de rug, maar hij is zo'n kampioen dat ik zeker weet dat hij weer gaat winnen."

"We hebben hem zien uitgroeien tot een van de beste motorcrossers ter wereld", zegt Pit Beirer, directeur van KTM Motorsports. "We gaan aan zijn succesverhaal zeker nog een paar hoofdstukken toevoegen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.