Linda maakt de mooiste nagels van de Benelux: 'Kost gauw 5 uur per nagel'

31 januari 2023 om 08:00 • Aangepast 9 februari 2023 om 11:53
nl
Ze zit soms wel uren te priegelen op één nagel, maar dan heb je ook wat. De Eindhovense Linda Megens werd afgelopen weekend tijdens de Nailbattle in Moergestel door zowel de jury als het publiek verkozen tot beste nagelstyliste van de Benelux. Het volgende doel? "Het WK in Londen."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Wie de creaties van Linda ziet, gelooft haast niet dat ze pas een paar jaar geleden haar eerste cursus volgde. "Ik ben altijd redelijk creatief geweest", vertelt ze. "Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat er ook zoiets bestaat als nail art. Dat leek me wel heel interessant."

Het natuurtalent besloot voor de gein eens mee te doen aan een online wedstrijd. En je raadt het al: "Die won ik. Niet veel later klopte er een wedstrijdteam aan, waar ik me bij aan heb gesloten."

"Ik had er totaal geen vertrouwen in, joh."

Sindsdien is ze regelmatig in allerlei competities te vinden, met de wedstrijd van afgelopen zondag als nieuw hoogtepunt. Toch zag ze de winst zelf totaal niet aankomen. "Vooraf had ik er totaal geen vertrouwen in, joh. Ik zag al die andere werken en het niveau was enorm. Kom ik weer aan, dacht ik al."

De creaties van Linda blinken uit in detail.
De creaties van Linda blinken uit in detail.

Valse bescheidenheid of niet, de jury dacht er in ieder geval anders over. "Ik kreeg uiteindelijk 139 van de in totaal te behalen 140 punten." Een bizarre score, al was het spannender dan je daardoor zou denken. "De nummer twee had maar een half puntje minder."

De jury was met name te spreken over de details in haar ontwerpen. "Ik hou van dat ieniemienie gepriegel. Maar goed, dat kost dan ook al gauw een uur of vijf per nagel."

"Mensen kunnen me twee weken

Mocht je nou denken: ik wil ook weleens zo'n echte Megens op mijn vingertoppen? "Dat kan, maar dan moeten ze denk ik wel twee weken all inclusive boeken", lacht ze. Al kun je voor wat simpelere klusjes wél bij haar in salon LiMe terecht, benadrukt ze. "Ik ben ook een 'gewone' nagelstyliste."

Toch is de blik stiekem al wel weer gericht op de volgende strijd. "Dat is het wereldkampioenschap in Londen. Of de Nailympia, zoals het officieel heet. Dat is in oktober. Al moet ik nog wel even zien of ik dan weer voldoende inspiratie heb."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!