Video

Julia zat door storing vast in de Python: 'Onvergetelijk dagje Efteling'

31 januari 2023 om 16:53 • Aangepast 1 februari 2023 om 11:34
nl
Het was niet de achtbaanrit die Julia Beerkens (25) had verwacht toen ze dinsdagmiddag in de Python stapte tijdens haar dagje Efteling. Door de grote stroomstoring in het midden van Brabant zat ze zeker een half uur vast op het hoogste punt van de achtbaan. "We hebben in ieder geval een goed verhaal."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Ze kan er inmiddels hard om lachen. "Maar op het moment zelf was er best wat paniek", geeft Julia toe. "We hadden heel veel zin in een ritje in de Python. Maar toen we bijna boven waren, vielen we plots stil. Een kleine storing, dachten we op dat moment nog."

Maar al snel werd duidelijk dat het om grotere problemen ging. "We zagen op onze telefoons dat het ook buiten het park raak was. Toen begonnen sommige mensen wel te huilen. Er zaten ook best wat kinderen in."

"We kregen een grote riem om ons middel, die aan de trapleuning werd bevestigd."

Toch heeft de Tilburgse alleen maar lof voor de aanpak van de Efteling. "Er kwamen al snel medewerkers om te vertellen wat er aan de hand was. En we kregen warmtedekens."

Geen overbodige luxe. Want voordat de bezoekers de achtbaantrein mochten verlaten, moesten eerst de juiste hulpmiddelen worden worden gebracht. "Dat duurde ongeveer een half uur. Daarna zijn we karretje voor karretje eruit gehaald."

Klinkt trouwens simpeler dan het was. "Eerst kregen we een grote riem om ons middel, die aan de trapleuning werd bevestigd. Vervolgens mochten we, onder begeleiding van vier hulpverleners, heel langzaam naar beneden lopen."

"We liepen net door een donkere Efteling. Wie maakt dát nou mee?"

Best een spannende onderneming. "Wat een avontuur. Dan kom je er pas achter hoe hoog het is. Wij vonden het stiekem best grappig, maar voor sommige mensen zorgde het voor behoorlijk wat stress."

De meeste attracties konden rond vier uur weer opgestart worden. Fijn voor alle bezoekers, al had de storing volgens Julia ook wel iets. "We liepen net door een donkere Efteling. Wie maakt dát nou weer mee? Het is hoe dan ook een bezoekje om nooit te vergeten."

Eftelingbezoekers probeerden er het beste van te maken tijdens de storing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!