RKC staat in linker rijtje na gewonnen inhaalduel met Go Ahead Eagles

1 februari 2023 om 22:06 • Aangepast 9 februari 2023 om 15:03
RKC heeft zich woensdagavond in het linker rijtje van de Eredivisie geschopt. De ploeg uit Waalwijk won de inhaalwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 3-1. Met 25 punten uit 19 duels beleeft RKC het beste seizoen in tijden.
Profielfoto van ANP
ANP

Mats Seuntjens zette de thuisclub na 24 minuten op voorsprong. Hij schoot raak na een voorzet van Yassin Oukili. Kort daarvoor had Go Ahead een strafschop geclaimd na een vermeende overtreding op Mats Deijl. De VAR keek er nog wel even naar, maar zag geen aanleiding tot ingrijpen.

Op fraaie wijze kwam de formatie uit Deventer in de extra tijd van de eerste helft alsnog aan een treffer. José Fontán nam de bal na een vrije trap van Oliver Edvardsen ineens op de schoen en liet doelman Etienne Vaessen kansloos: 1-1.

Onderkant lat
In de tweede helft maakte RKC het verschil. In de 71ste minuut scoorde Michiel Kramer met een kopbal. Met de assist was de in december van Fortuna Sittard overgekomen Seuntjens ook bij deze treffer belangrijk.

Niet veel later schoot Oukili de 3-1 prachtig binnen, nadat ook hij de bal had mogen ontvangen van Seuntjens. Oukili roste de bal via de onderkant van de lat binnen.

Negende plek
Met de 3-1 op het scorebord vindt RKC zichzelf terug op de negende plek. Het duel met de Deventer ploeg stond aanvankelijk gepland voor zaterdag 21 januari, maar door de winterse omstandigheden was het veld in het Mandemakers Stadion die dag onbespeelbaar.