Dit station krijgt als enige in Nederland een onvoldoende van de reizigers

3 februari 2023 om 07:00 • Aangepast 4 februari 2023 om 06:35
nl
Reizigers vinden station Lage Zwaluwe het minst aantrekkelijke station in Nederland. Dit blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2022, een onderzoek van I&O Research in opdracht van NS en ProRail onder 85.000 treinreizigers.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Station Lage Zwaluwe krijgt als enige station in Nederland een onvoldoende als rapportcijfer, een 5,2. Dat was in 2020 ook al zo.

Hub
Inmiddels is het perron vernieuwd en er is LED-verlichting opgehangen. Maar dat verandert niets aan het feit dat het op afstand van het dorp ligt en pal naast de snelweg. Dat maakt het lastig, volgens de NS. "Reizigers vinden het station wel overzichtelijk en makkelijk om in de trein te komen.” De gemeente Moerdijk heeft plannen met het station. Het moet een ‘hub’ worden waar verschillende vervoersmiddelen samenkomen. Daarnaast moet de sociale veiligheid verbeterd worden.

Het meest gewaardeerde station van Nederland is Klimmen-Ransdaal in Limburg. Dat wordt beloond met een 8,3. "Reizigers waarderen dit station vanwege zijn mooie ligging in het heuvelige landschap en vanwege het monumentale stationsgebouw uit 1913 met restaurant en terras op het perron."

Groene aanslag
In vergelijking met vijf jaar geleden is Tilburg Reeshof de grootste stijger op de ranglijst. Dit station krijgt dit jaar een 7,3 als rapportcijfer van de reizigers, bijna een punt meer dan in 2017. “Reizigers vinden dit een overzichtelijk station, waar je goed informatie in kan vinden”, zegt NS-woordvoerder Arno Leblanc.

Daarnaast wordt de omgeving goed beoordeeld. “De gemeente Tilburg heeft de stationsomgeving opnieuw ingericht. Er zijn nieuwe planten, bomen en banken geplaatst. En wij hebben de randen van het stationsgebouw extra laten schoonmaken omdat er groene aanslag op zat.”

Brabantse top drie
In onze provincie ziet de top 3 er als volgt uit:
1. Station Deurne
2. Station Ravenstein
3. Station Breda

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!