Liveblog

112-nieuws: verdachte opgepakt voor taxibrand • houtdief betrapt

4 februari om 22:51 • Aangepast 13 februari om 08:55
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.40

Brandstichtingen in Valkenswaard: verdachte aangehouden

De politie heeft iemand opgepakt voor meerdere branden in Valkenswaard afgelopen nacht. Dat meldt een wijkagent op Instagram. Eerst ging een taxibus in vlammen op aan de Van de Venstraat. Even verderop achter een huis aan aan de Dokter Dagevosstraat vloog kort daarna een grote conifeer in brand. Volgens de wijkagent brandde in de tussentijd ook nog een prullenbak uit. Tijdens het onderzoek naar de branden hield de politie een inwoner van Valkenswaard aan.

Wachten op privacy instellingen...
18.37

Houtdief betrapt: man opgepakt

Een man is vanmiddag opgepakt, omdat hij in een bos in Best hout aan het stelen was. De politie kwam in actie na een melding over een kachelhout-dief. Op de Ploegstraat zagen agenten dat de man met een kettingzaag boomstammen aan het zagen was. Hij had geen kapvergunning en gaf toe dat hij niet de rechtmatige eigenaar van het hout was. Om die reden is hij meegenomen naar het politiebureau. De politie schrijft op Facebook dat het niet toegestaan is hout uit het bos te stelen, 'ook al rijzen de energieprijzen de pan uit'.

17.33

File na WK veldrijden in Hoogerheide

Er gebeurt (gelukkig) weinig in 112-land vandaag. Wel meldde de ANWB een wilde op de N289 bij Hoogerheide. Dat had natuurlijk alles te maken met het WK veldrijden. Inmiddels is de file weer opgelost.

Wachten op privacy instellingen...
11.22

Toegangscontrole bij station na overlast

Vanaf maandag worden alle treinreizigers dagelijks gecontroleerd bij station Maarheeze. Hier veroorzaken bewoners van het asielzoekerscentrum in Budel al langere tijd overlast. "Sommigen azc-bewoners proberen zonder geldig vervoersbewijs via station Maarheeze te reizen", legt Leonie Bosselaar van de NS uit. "Als ze hierop worden aangesproken, vertonen zij vaak intimiderend of agressief gedrag." Eerdere extra maatregelen hielpen onvoldoende.

LEES OOK: Toegangscontrole station Maarheeze na voortdurende overlast asielzoekers

Archieffoto: Kevin Cordewener
Archieffoto: Kevin Cordewener
11.06

Rijbewijzen afgenomen

Tijdens alcoholcontroles in Oss en Vinkel heeft de politie gisteren de rijbewijzen ingevorderd van twee dronken automobilisten. Daarnaast moest een automobilist het rijbewijs inleveren nadat die met een snelheid van 122 kilometer per uur richting de controlefuik van de politie aan de Ruwaardsingel in Oss reed. Daar geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

09.16

Man gewond in Breda

Een 25-jarige man is gisteren gewond geraakt op de Teteringsedijk in Breda. De politie kreeg te horen dat daar een steekpartij zou hebben plaatsgevonden. Toen de agenten aankwamen, bleek de steekwond van het slachtoffer een wond die was aangebracht met een kapotgeslagen fles. Het slachtoffer gaf aan dat hij ruzie had met drie mannen. Zij zouden ook klappen van hem hebben gehad. Ondanks aandringen van de politie doet hij geen aangifte.

08.17

Meisje vermist in Bergen op Zoom

Een 14-jarig meisje is sinds acht uur vanochtend vermist in Bergen op Zoom. Ze is voor het laatst gezien in de omgeving van het Tulpenveld, meldt Burgernet. Het meisje is 1,70 meter lang, heeft bruin stijl haar en een lichte huidskleur. Ze heeft lichte puistjes en draagt een beugel. Op het moment dat ze verdween, droeg ze een zwarte jas en witte Nike Air Force One 112.

03.19

Conifeer in vlammen op

Achter een huis aan de Dokter Dagevosstraat in Valkenswaard vatte afgelopen nacht rond halftwee een grote conifeer vlam. Volgens een 112-correspondent bestond de kans dat het vuur zou overslaan naar de carport, maar dat is niet gebeurd. De melding van deze brand kwam bijna tegelijkertijd binnen met de melding van een autobrand aan de Van de Venstraat. De politie onderzoekt of beide branden iets met elkaar te maken hebben.

Van de conifeer in Valkenswaard bleef weinig over (foto: Rico van Vogels/SQ Vision).
Van de conifeer in Valkenswaard bleef weinig over (foto: Rico van Vogels/SQ Vision).
03.04

Taxibus in vlammen op in Valkenswaard

Een taxibus is afgelopen nacht in vlammen opgegaan aan de Van de Venstraat in Valkenswaard. De brand werd rond kwart voor een gemeld. Agenten hebben nog snel in de buurt gezocht naar eventuele verdachten en spraken mensen op straat aan met de vraag of zij rond het moment waarop de brand werd ontdekt iets verdachts hadden opgemerkt.

Van de taxibus in Valkenswaard bleef weinig over (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Van de taxibus in Valkenswaard bleef weinig over (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
00.32

Vrouw met glas in gezicht gestoken

In een café aan de Markt in Uden is afgelopen nacht een vrouw gewond geraakt. Ze zou rond kwart voor twaalf met een kapot glas in het gezicht zijn gestoken. Een verdachte is aangehouden. De vrouw is naar een ziekenhuis gebracht. In het café is door de politie aanvullend onderzoek gedaan om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd.

De politie onderzoekt wat er gebeurde op de Markt in Uden (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
De politie onderzoekt wat er gebeurde op de Markt in Uden (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone