RKC laat bij Excelsior kans op derde zege op rij liggen

4 februari 2023 om 23:00 • Aangepast 6 februari 2023 om 09:47
Het is RKC Waalwijk niet gelukt voor de derde keer op rij te winnen in de eredivisie. Op bezoek bij Excelsior in Rotterdam kwam het elftal van Joseph Oosting niet verder dan een 0-0 gelijkspel.
Profielfoto van ANP
ANP

RKC kreeg voldoende kansen om een doelpunt te maken, al was de thuisclub het eerste kwartier nog wel beter. Excelsior-doelman Stijn van Gassel hield zijn elftal voor rust bij een kopbal van Iliass Bel Hassani op de been. De paal bracht ook twee keer redding voor de Rotterdamse formatie. Mats Seuntjens en Julen Lobete waren in de buurt van een treffer.

Michiel Kramer
Na rust werd Excelsior wat gevaarlijker. Reda Kharchouch kon in de 51ste minuut, na een voorzet van Siebe Horemans, net niet hard genoeg en in de juiste richting koppen. Middenvelder Kenzo Goudmijn schoot de bal op zijn beurt van afstand tegen de lat. RKC was nog het dichtst bij een doelpunt. Excelsior-goalie Van Gassel onderscheidde zich kort voor tijd wederom, nu bij een poging van invaller Michiel Kramer.

RKC heeft uit de laatste vier duels 8 punten gehaald en staat nu op de negende plaats.