Liveblog

112-nieuws: schuur volledig in brand • vrachtwagens botsen op A58

6 februari 2023 om 14:39 • Aangepast 7 februari 2023 om 13:52
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

17.33

Twee auto's in brand op parkeerterrein

Op een parkeerterrein aan de Havendijk in Tilburg zijn eerder vandaag twee auto's uitgebrand. De brandweer moest ter plaatse komen. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Van de wagens is weinig meer over.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.21

Man dit weekend neergestoken in TIlburg

In het uitgaanscentrum van Tilburg werd in de nacht van zaterdag na een korte woordenwisseling een 23 jarige Roosendaler neergestoken. Dat meldt de politie zojuist. Een 33-jarige Tilburger is als verdachte aangehouden. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

"Het slachtoffer is in het ziekenhuis direct aan zijn verwonding geopereerd en verkeert buiten levensgevaar", besluit de politie.

15.20

Vrachtauto's gebotst op de A58

Op de A58 bij Ulvenhout zijn zojuist twee vrachtwagens op elkaar gebotst. Er raakte niemand gewond, maar er is wel veel rommel op de weg belandt. Het verkeer wordt omgeleid via de A59, want om de rommel op te ruimen is een rijstrook gesloten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.35

Schuur volledig in brand

In een schuur aan de Galubastraat in Dorst is vanmiddag brand uitgebroken. Toen de brandweer aankwam, stond de hele schuur in brand. Door de vlammen vloog een grote heg die in de buurt stond ook in brand. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen huis.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
11.41

Man aangehouden in witwasonderzoek

Een 51-jarige man uit Tilburg is vrijdag door de FIOD aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen van crimineel geld. Het huis van de man is doorzocht en er is beslag gelegd op cryptovaluta en een versleutelde telefoon. Specialistische teams van de Douane en de politie hielpen bij de doorzoeking.

De aanhouding houdt verband met een witwasonderzoek van de FIOD waarin wordt gekeken naar data die de politie achterhaalde in het cryptocommunicatieonderzoek 26Lytham. Het opsporingsteam vermoedt dat de Tilburger in opdracht cryptovaluta omwisselde naar contant geld. Hij zou zich ook bezig hebben gehouden met de verkoop van versleutelde telefoons.

11.38

Grondstof voor speed gevonden

In een loods aan het Zeggeveld in Roosendaal heeft de politie 975 kilo BMK gevonden. Dat is een grondstof die wordt gebruikt bij de productie van de harddrug speed. In de loods lagen ook rollen meubelstof die eerder dit jaar waren gestolen.

LEES OOK: Ruim 900 kilo aan grondstof voor speed gevonden in loods

De politie vond gestolen rollen met stof in de loods (foto: Politie).
De politie vond gestolen rollen met stof in de loods (foto: Politie).
09.59

Medewerker winkel in gezicht gestompt

In een winkel aan de Monseigneur Schaepmanlaan in Dongen is een 21-jarige medewerker mishandeld. Hij zag drie mannen in de winkel die heel dicht bij een collega gingen staan. Een andere medewerker, die met een container reed, hielden ze tegen. Toen de 21-jarige medewerker erheen ging, stompte een van de mannen hem in zijn gezicht.

De medewerkers belden de politie. Toen agenten de verdachte, een 35-jarige man uit Polen, wilden aanhouden, verzette hij zich. Hij liet zich niet in de boeien slaan en na meerdere waarschuwingen moesten de agenten een stroomstootwapen gebruiken. Hij is aangehouden en zit vast.

Een van de andere mannen, een 40-jarige Pool, is aangehouden omdat hij zijn identiteitsbewijs niet liet zien. Hij is 's avonds weer vrijgelaten, maar heeft ook nog een boete voor openbare dronkenschap gekregen. Het 21-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan.

08.31

Eindhoven Airport heeft last van mist

Vluchten van en naar Eindhoven Airport kunnen vertraging oplopen door de mist, meldt het vliegveld. Ook kunnen vluchten mogelijk worden geannuleerd.

Wachten op privacy instellingen...
08.25

Keukenbrand in huis Roosendaal

In de keuken van een huis aan de Kalsdonksestraat in Roosendaal is maandagochtend brand uitgebroken. De brandweer had de brand snel onder controle. Een bewoner ademde rook in, maar raakte verder niet gewond. De straat is deels afgesloten.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
08.03

Inbraak in Roosendaal

Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Rechtzaad in Roosendaal. Toen de politie met politiehond naar binnenging, bleek de verdachte nog in het pand te zijn. De inbreker is aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
07.21

Drugsdealers aangehouden

Drie mensen zijn gisteravond aangehouden op de Kornetstraat in Uden. Agenten controleerden daar een auto, omdat ze vermoedden dat daar drugsdealers in zaten. De drie hadden inderdaad een hoeveelheid harddrugs bij zich. De auto waarin ze zaten, is in beslag genomen en zal nader onderzocht worden. Naast de drugs werd ook een hoeveelheid contant geld gevonden. De verdachten zijn vastgezet voor verder onderzoek.

03.26

Vangrail beschadigd bij ongeluk

Bij een ongeluk op de A58 vlakbij Roosendaal is afgelopen nacht de vangrail beschadigd. Er moet een spoedreparatie plaatsvinden, laat de politie weten. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Wachten op privacy instellingen...
01.29

Vrachtwagen in de berm

Een vrachtwagenchauffeur is afgelopen nacht weggestuurd van de berm langs de A50 bij benzinepomp De Gagel bij Schaijk. Die had zijn vrachtwagen daar geparkeerd om even te pauzeren. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag dit en sprak de chauffeur daarop aan.

Wachten op privacy instellingen...
19.58

Schoorsteenbrand in Meeuwen

In Meeuwen is gisteravond een schoorsteenbrand ontstaan bij een huis. aan de Hoek. Er was een flinke vonkenregen te zien. De brandweer was met drie bluswagens aanwezig en maakte vanaf een hoogwerker de schoorsteen schoon om te voorkomen dat de brand zich zou uitbreiden.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!