Mooiste pin-up verkozen in Roosendaal: ‘Je hoeft geen Kardashian te zijn'

6 februari om 13:10 • Aangepast 6 februari om 15:21
nl
Met een milkshake in de hand, staan dertien vrouwen te trappelen in het jaren 50 interieur van Tom’s Diner in Roosendaal. Nog snel wordt er lippenstift bijgewerkt en worden de felgekleurde jurken rechtgetrokken, voordat ze hun opwachting maken in de eerste voorronde van de Miss Pinup-verkiezing.
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door
Niek de Bruijn

“Pinup is een onderdeel van mijn stijl”, vertelt Vivian Kramer. Zij organiseert de verkiezing en is ook wel bekend als The Dutch Pinup.

Ze nam eerder deel aan een Amerikaanse missverkiezing, waar ze second runner up werd. Ze houdt van rockabilly en oldtimers en heeft een interieur uit de jaren ’50. “Ik vind dat charmanter dan IKEA.”

“Pinup zijn is veel meer dan lippenstift en eyeliner.”

Ze besloot een soortgelijk evenement naar Roosendaal te halen, om de pinupstijl met anderen te vieren. “Pin-up zijn is veel meer dan lippenstift en eyeliner”, vertelt Vivian. Volgens haar draait het ook om humor, zelfspot en zelfvertrouwen.

Dat is terug te zien in de acts, die bovenin de diner worden opgevoerd. Een vrouw staat daar vrolijk te dansen op rolschaatsen, terwijl een driekoppige jury haar beoordeelt.

Zangeres Emmaly Brown, vormgeefster Mentha Melman en Natalie Cleton, die de wedstrijd in 2019 won, zijn ondertussen druk aan het noteren.

“Je mag gewoon lekker jezelf zijn."

“Je hoeft niet met de trends mee te lopen. Je kan dingen uitvergroten die kenmerkend zijn voor jouzelf”, vervolgt Vivian. In een komische sketch neemt een andere deelneemster zichzelf flink op de hak.

“Je hoeft niet te proberen een Kardashian te zijn als je dat niet bent”, vindt Kramer. “Je mag gewoon lekker jezelf zijn en dat is voor mij het allerbelangrijkste aan deze stijl.”

Miss Moxie May uit Oude-Tonge, Kims Scène Investigation uit Veldhoven en Marie de Gilles de la Tourette uit Breda zijn uiteindelijk uitgeroepen tot finalist. Zij nemen het tegen acht andere vrouwen op in de grande finale. Die wordt op 1 april gehouden in evenementenlocatie De Avenue in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone