Video

Urenlang problemen op de A2 na twee autobranden en een botsing

7 februari 2023 om 07:14 • Aangepast 8 februari 2023 om 07:10
nl
Verkeer op de A2 van Den Bosch richting Utrecht moest dinsdagochtend urenlang rekening houden met een lange file. Rond kwart over zeven 's ochtends waarschuwde de ANWB al voor meer dan een uur vertraging.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De problemen ontstonden nog eerder, rond halfzes, toen bij Zaltbommel een auto vlam vatte. Daarop werden twee rijstroken afgesloten. Dit leidde rond zes uur al tot een zeven kilometer lange file vanaf Vught, goed voor drie kwartier vertraging.

Om tien over zes werd een van de twee afgesloten rijstroken vrijgegeven, maar de file nam alleen maar toe in lengte. Rond kwart voor acht 's ochtends stond er een file van veertien kilometer. De ANWB waarschuwde voor ruim een uur en een kwartier vertraging. Pas om acht uur 's ochtends werd de weg volledig vrijgegeven.

Ook problemen bij De Hogt
Ook op de A2 van Maastricht richting Eindhoven waren er dinsdagochtend grote problemen. Daar botsten rond kwart voor zeven dinsdagochtend meerdere auto's op elkaar bij knooppunt De Hogt. De linkerrijstrook werd daar afgesloten. Dit leidde rond halfacht tot een lange file van achttien kilometer vanaf Valkenswaard, goed voor vijftig minuten vertraging.

Sinds kwart voor acht is die afgesloten rijstrook weer vrij.

Nog een autobrand
Rond halfnegen kwam het verkeer op de A2 weer in de file terecht, nu op de weg van Den Bosch richting Eindhoven. Bij Best vloog een auto in brand. De rechterrijstrook werd daarop afgesloten. Dit leidde rond negen uur tot een lange file van twaalf kilometer vanaf Vught, die zorgde voor dertig minuten vertraging. Sinds negen uur is de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!