Superfan Henny kan weer naar FC Eindhoven dankzij hulp van vrijwilligers

7 februari 2023 om 08:13 • Aangepast 7 februari 2023 om 09:57
nl
Henny kan weer naar voetbalwedstrijden van haar geliefde club FC Eindhoven. Ze zit in een rolstoel en kon vanwege problemen met vervoer al maanden niet meer naar de wedstrijden in het Jan Louwers Stadion. Vrijwilligers van de club gaan haar nu helpen. "Ik zie straks mijn voetbalmaatjes weer", zegt ze dolblij.
Profielfoto van Studio040Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

FC Eindhoven is alles voor Henny. Maar sinds eind vorig jaar kon ze niet meer naar wedstrijden. Door haar handicap heeft ze de Taxbus nodig om van en naar het stadion te komen. Ze moest dan uren van tevoren klaarstaan en kwam soms om vier uur al aan, terwijl een wedstrijd pas 's avonds begon. Ook na de wedstrijd moest ze lang wachten op vervoer terug.

Van een steward van FC Eindhoven kreeg ze plotseling te horen dat Henny niet meer uren van tevoren en achteraf in het Jan Louwers Stadion mocht blijven wachten. Dat zou onder meer de voorbereidingen van de selectie in de weg staan. Vanwege personeelstekorten bij Taxbus kon ze ook niet later worden afgezet bij het stadion, en eerder worden opgehaald.

Het zorgde voor veel verdriet bij Henny. "Als ik daaraan denk, komen de tranen. Ik slaap er gewoon niet van. FC Eindhoven is álles voor mij", zei ze eerder tegen Studio040.

Bloemen en excuses
Gelukkig is hulp onderweg. Vrijwilligers van FC Eindhoven gaan Henny ophalen en brengen, zodat ze weer naar wedstrijden kan komen. De kosten zijn voor rekening van de club. Maandag kwam de club zelfs bloemen en gebak brengen, om Henny excuses aan te bieden.

Henny vindt het fijn dat er een oplossing is, want ze heeft het eerste elftal nu al maanden niet meer in het stadion aan de Aalsterweg kunnen zien voetballen. Ook haar voetbalmaatjes kan ze eindelijk weer zien. "Dat zal leuk, maar ook verdrietig zijn. Inmiddels zijn er al een paar overleden."

LEES OOK: Superfan Henny kan al maanden niet naar haar club: 'Hele huis is blauw-wit'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!