Bekijk hier het volledige programma van Roeptoetgat

8 februari 2023 om 07:28 • Aangepast 24 februari 2023 om 02:04
nl
Ook dit jaar pakken we weer flink uit om het feest der feesten uitbundig te vieren. Vanaf de aftrap vrijdagmiddag 17 februari om 15.00 uur met 3 Uurkes Vurraf tot en met dinsdagavond 21 februari als de laatste carnavalsvierder het licht uitdoet in het Fijnfisjenie Café! Alle dagen beleef je 24 uur per dag carnaval op de website, in de app, via social media, radio en tv. Onze verslaggevers kom je in heel Brabant tegen bij de leukste feesten, de kleurrijkste optochten en tussen de fervente carnavalsvierders.
Profielfoto van Michiel Bos
Geschreven door

Vanaf dit jaar zal Omroep Brabant tijdens carnaval van naam veranderen. Zo staan we nog dichter bij alle carnavalsvierders in Brabant. In Roeptoetgat is carnaval altijd een fijnfisjenie!

3 Uurkes Vurraf
De aftrap van het Brabantse carnaval is vrijdag 17 februari traditiegetrouw ‘3 Uurkes Vurraf’. Drie uur lang de allerbeste en meest populaire carnavalsmuziek. Met o.a. Lamme Frans, Gebroeders Ko, Lawineboys, Alpenzusjes, Gullie, René Schuurmans, Huub Hangop, Snollebollekes en natuurlijk de winnaar van Kies je Kraker van dit jaar.

De live-uitzending van 3 Uurkes Vurraf begint om 15.00 uur en komt vanuit de tent op het Stadhuisplein in Lampegat (Eindhoven) via internet, tv, radio en Facebook.

Het wordt geen koude start voor de bezoekers van 3 Uurkes Vurraf op vrijdag 17 februari. Vanaf 13.00 uur worden ze met ‘2 Uurkes Vurgloeie’ alvast opgewarmd. Dit programma is op radio en tv te zien en te horen. Maarten Kortlever en Koen Wijn trekken weer alles uit de kast om iedereen de juiste carnavalsstemming te brengen. Ook nemen ze een kijkje achter de schermen bij 3 Uurkes Vurraf en spreken ze tal van carnavalsartiesten. Uiteraard draaien ze ook de grootste carnavalskrakers van dit jaar.

Carnavalsoptochten
Natuurlijk bezoek je Roeptoetgat om de mooiste carnavalsoptochten te kijken:

  • Zaterdag 18 februari vanaf 13.30 uur LIVE: optocht Lampegat (Eindhoven)
  • Zaterdag 18 februari vanaf 19.30 uur LIVE: de lichtjesoptocht in Zwammegat (Standdaarbuiten)
  • Zondag 19 februari vanaf 10.00 uur: optocht Tullepetaonestad (Roosendaal)
  • Zondag 19 februari vanaf 13.30 uur LIVE: optocht Kruikenstad (Tilburg)
  • Maandag 20 februari vanaf 14.00 uur: optocht Boemeldonck (Prinsenbeek)
  • Dinsdag 21 februari vanaf 10.00 uur: optocht Kielegat (Breda)

Omroep Brabant werkt hierbij samen met met lokale/streekomroepen ZuidWest TV, ETV en Baronie TV voor de optochten van Roosendaal, Prinsenbeek en Breda.

Alle optochten zijn niet alleen op tv te zien, maar ook te volgen en terug te kijken op roeptoetgat.nl en Facebook .

Graat & De Laat
Jordy Graat & Christel de Laat, hét carnavalsduo van Roeptoetgat, kruipt tijdens carnaval weer achter de microfoon. Ze zijn daarbij live te horen en te zien op zaterdag t/m dinsdag tussen 12.00 en 13.30 uur.

Hier luister je live naar de radio uitzending

Fijnfisjenie Café
Het Fijnfisjenie Café is met carnaval iedere dag geopend ná de optocht. Rond 15.30 tot 17.00 uur en van 17.45 tot 20.00 uur. Het illustere duo Jordy Graat en Christel de Laat is dan vanuit Roeptoetgat live te volgen, zowel online als op tv.

Jordy en Christel zijn de gezelligste uitbaters van de gezelligste dorpskroeg van Roeptoetgat waar vier dagen feest wordt gevierd. Dat gebeurt samen met bezoekers, artiesten en verslaggevers en onder meer met het Brabants Buske dat de hele provincie doorkruist.

Tijdens de uitzending is er weer de hilarische tickertape waar je al jouw boodschappen, foto's en video's op kwijt kunt!

Kijk hier de uitzendingen van Fijnfisjenie Café

Dweilradio
Ook op de radio is het 24 uur per dag carnaval. De radio verslaggevers rijden de provincie rond in een auto met een groter Roeptoeter op het dak en zo brengen we de sfeer vanuit de provincie. We draaien uiteraard carnavalsmuziek en spelen we ook nog tal van spelletjes. Daarnaast komen er ook vele leuke van gasten langs in de studio en hebben we live-optredens.

Hier luister je 24 uur per dag naar dweilradio

Carnavalshart
Dit jaar is carnaval weer op volle sterkte terug. In vier afleveringen van Carnavalshart worden ontroerende, hartverwarmende, vrolijke en muzikale verhalen verteld uit het zuidelijke hart van carnavalsland. Carnavalshart wordt dagelijks uitgezonden door Roeptoetgat.

Kijk hier de uitzending van Carnavalshart

Kruikenstad in Koor
Roeptoetgat zendt Kruikenstad in Koor ook dit jaar weer live uit. Het meezingevenement vindt plaats op de Heuvel in Tilburg. Maandagavond vanaf 20.11 uur kun je thuis meezingen met de grootste hits en klassiekers. Niet tekst vast? Geen probleem alles wordt ondertiteld.

Kijk hier de uitzending van Kruikenstad in Koor

#Fijnfisjenie
Deel je foto met #fijnfisjenie en maak kans om hem terug te zien op tv of social media van Roeptoetgat.

Carnaval in Brabant
Carnaval in Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!