Video

Tientallen mensen glippen tussen spoorbomen door: 'Levensgevaarlijk'

7 februari om 14:45 • Aangepast 8 februari om 13:29
nl
In Mierlo-Hout is de spoorwegovergang op de Mierloseweg en de Hoofdstraat bijna een uur dichtgeweest. Door een storing bleven de bomen naar beneden. Veel mensen, die niet wilden wachten, glipten langs de gesloten spoorbomen.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Op de RailCam, die al jaren aan een huis op de Houtse Parallelweg hangt, was de storing goed te zien. Rond kwart voor twaalf dinsdagochtend sloten de spoorbomen en pas een uur later gingen deze weer open.

Tientallen mensen besloten niet te wachten en staken het spoor over. Eerst liep een enkele voetganger naar de overkant, maar al snel volgden er meer.

Na de voetgangers waagden ook fietsers dezelfde gok en even later reden ook vele auto’s zigzaggend tussen de bomen door.

"Dit gedrag is levensgevaarlijk en onacceptabel."

De treinen die ondertussen passeerden, reden stapvoets vanwege mensen op het spoor. Een woordvoerder van ProRail noemt dat zeer gevaarlijk: "Door toch over te steken nemen de mensen een enorm risico. Tijdens een overwegstoring gaan de bomen dicht vanwege de veiligheid. Dit gedrag is levensgevaarlijk en onacceptabel."

Na ruim een uur ging de overgang weer open.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.