Willem II laat wens van aan leukemie overleden fan Serge in vervulling gaan

10 februari 2023 om 13:53 • Aangepast 18 februari 2023 om 02:00
nl
Willem II laat vrijdagavond de wens van de in oktober aan leukemie overleden Serge Rossmeisl in vervulling gaan. De 48-jarige Serge, directeur van de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO), was een groot Willem II-fan. De wedstrijd tegen FC Dordrecht staat speciaal voor hem in het teken van stichting Matchis, die donoren koppelt aan leukemiepatiënten.
Profielfoto van Fabrice LeclaireProfielfoto van Omroep Tilburg
Geschreven door
Fabrice Leclaire & Omroep Tilburg

Stichting Matchis kreeg de afgelopen tijd al duizenden nieuwe aanmeldingen van mensen die stamceldonor willen worden, nadat de ongeneeslijk zieke PSV-perschef Thijs Slegers een oproep had gedaan. Serge Rosmeisl werkte net als Slegers in de voetbalwereld.

Het logo van stichting Matchis staat vrijdagavond op de borst van de Tricolores. De gedragen shirts worden na de wedstrijd geveild voor het goede doel. Ook zal er voor de wedstrijd in en om het Koning Willem II Stadion gecollecteerd worden voor de stichting. Het was de wens van Serge, geld ophalen om mensen zoals hij te helpen.

"Ik ben ze er eeuwig dankbaar voor."

Loeke, de vrouw van Serge, laat weten dat Willem II heel erg veel voor hem betekende. ‘’Hij heeft er zelfs nog in de jeugd gespeeld, dus Willem II was al van jongs af aan zijn club. Dat de club zijn wens uit laat komen, daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor.’’

Vanwege zijn werk had Serge veel contact met voetbalclubs maar met Willem II was de band toch extra warm. ‘’Op de achtergrond is de Tilburgse club het afgelopen jaar dat Serge ziek was altijd aanwezig geweest. We hebben ze al die tijd als een grote steun en een soort vriendenteam achter ons voelen staan", aldus Loeke.

"Als je weet dat je doodgaat, dan is elke dag een cadeautje."

Toen Serge in januari vorig jaar de diagnose leukemie kreeg, was het vooruitzicht erg slecht. ‘’Stamceltransplantatie was de enige hoop op herstel voor Serge en je kunt alleen vechten voor je leven als je hoop hebt", zegt zijn vrouw.

Loeke vertelt dat Serge zich na de transplantatie in mei de eerste twee maanden ontzettend goed heeft gevoeld. "Door stichting Matchis hebben wij negen maanden bonustijd gekregen en die tijd koesteren we innig. Wij hebben een hele mooie en dierbare zomer met ons gezin kunnen beleven."

De actie van vrijdagavond draait volgens Loeke dan ook niet om overleven. ‘’Mensen hebben bijvoorbeeld tegen ons gezegd: wat vervelend dat de stamceltransplantatie niet is aangeslagen. Maar dat is voor ons eigenlijk niet zo, het heeft ons de tijd gegeven om alles tegen elkaar te zeggen en liefdevol afscheid van elkaar te kunnen nemen. Als je weet dat je hoogstwaarschijnlijk doodgaat, dan is elke dag gewoon een cadeautje.’’

LEES OOK: Slegers blij met 4200 nieuwe donoren: 'Ik ga met voldoening die kist in'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!