Actiedag voor slachtoffers aardbeving: wat doe jij voor Giro555?

13 februari 2023 om 21:51 • Aangepast 22 februari 2023 om 02:00
nl
Woensdag worden in het hele land acties gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. Officieel zijn al meer dan 37.000 doden geteld en is er een veelvoud aan gewonden. Miljoenen mensen zijn ontheemd en brengen de nachten door in de bittere kou. Voer jij actie en haal je geld op voor Giro555? Laat het Omroep Brabant weten, we willen woensdag graag aandacht besteden aan iedereen die meehelpt.
Profielfoto van Frits van OtterdijkProfielfoto van ANP
Geschreven door

Of je nu koekjes bakt, statiegeld verzamelt of spullen verkoopt, het goede doel staat voorop. Iedere actie kun je aanmelden via [email protected] en dan heb je kans dat we langskomen om er verslag van te doen.

Donaties
Op woensdagavond brengen NPO, RTL en SBS6 een gezamenlijk programma op NPO1: Help Slachtoffers Aardbeving. Tussen 20.30 en 22.15 uur wordt de actie van Giro555 door de omroepen ondersteund om zoveel mogelijk donaties op te halen voor de hulpverlening in het rampgebied. Het programma bestaat uit live optredens en tafelgesprekken. Tijdens de uitzending wordt regelmatig geschakeld met het actiecentrum van Giro555 in Beeld en Geluid in Hilversum.

Daar doen Hila Noorzai, Wendy van Dijk en Herman van der Zandt verslag van het verloop van de actie en interviewen zij bekende Nederlanders in het belpanel.

Chantal Janzen
In de studio is de presentatie in handen van Chantal Janzen. Gesprekken aan tafel worden gevoerd door Jeroen Pauw en Eva Jinek. Fidan Ekiz is tafeldame. Zij spreken met mensen die familie in het rampgebied hebben, met correspondenten en met presentator Sinan Can, die de afgelopen dagen Turkije bezocht. Michiel Servaes, actievoorzitter van Giro555, was ook in Turkije en vertelt over de hulpverlening. Optredens worden onder meer verzorgd door Karsu en Frank Boeijen. Johnny de Mol maakte de afgelopen dagen voor het programma reportages van acties in Nederland.

Actiejournaals
Alle televisiezenders besteden woensdag gedurende de hele dag aandacht aan de actie. Op NPO 1 worden speciale actiejournaals uitgezonden. RTL4 en SBS6 schakelen in de avond vervolgens regelmatig met het actiecentrum in Beeld & Geluid. Rond 22.15 uur wordt de eindstand van de Nationale Actiedag verwacht. Het bekendmaken van de eindstand is op alle drie de zenders te zien.

Gedurende de avond schakelen RTL4 en SBS6 in hun bestaande programmering en in de reclameblokken regelmatig naar Beeld & Geluid en de gezamenlijke uitzending, om zo optimaal aandacht te kunnen vragen voor de actie onder een breed publiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!