Marianne Vos krijgt behandeling aan vernauwing van bekkenslagader

14 februari 2023 om 20:26 • Aangepast 24 februari 2023 om 02:04
nl
Marianne Vos wordt donderdag behandeld aan een vernauwing van de bekkenslagader. De 35-jarige wielrenster uit Babyloniënbroek meldt via Instagram dat 'na een paar goede weken op en naast de fiets aan de Costa Blanca' na de behandeling tien dagen rust volgen. "Ik kijk er alweer naar uit om daarna op de fiets te stappen in voorbereiding op de eerste races."
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Vos beëindigde haar crossseizoen voortijdig vanwege de klachten die kwamen door de vernauwing van haar bekkenslagader. Het weerhield haar ervan topprestaties te leveren en ze besloot ook haar wereldtitel niet te verdedigen bij de WK in Hoogerheide. Ploeggenote Fem van Empel uit Den Dungen volgde haar op als wereldkampioen.

Een vernauwde bekkenslagader zorgt voor klachten in de benen. Er stroomt minder bloed door de aderen. Als oplossing kan er zowel geopereerd als gedotterd worden. Onduidelijk is welke behandeling Vos kiest.

De wielrenster verlengde onlangs haar contract bij Jumbo-Visma met twee jaar. Vos staat nu tot eind 2025 onder contract bij de Nederlandse ploeg.

LEES OOK: Marianne Vos slaat WK veldrijden over door fysieke klachten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.