Video

Vrachtwagen verliest honderden kratten vol flessen frisdrank

16 februari om 14:22 • Aangepast 1 maart om 02:04
nl
Het is nog even wachten tot carnaval losbarst, maar in Sint Hubert vloeide de (fris)drank donderdagmiddag al rijkelijk. Onbedoeld, weliswaar: een vrachtwagen verloor daar honderden kratjes vol met flessen frisdrank.
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Midden in het dorp, op het Pastoor Jacobsstraat, ging het mis. Doordat de zijklep van de trailer open raakte, viel een groot deel van de lading op straat. Het gaat om honderden kratten frisdrank.

Een vrouw die in de straat woont, zag het gebeuren: "Ik zat in de woonkamer en zag vanuit mijn raam een vrachtwagen aan komen rijden. Hij reed niet te hard, maar opeens hoorde ik een flinke knal. Op de een of andere manier was de klep opengeschoten. Alle kratten vielen op de weg."

Ze rende meteen naar buiten om te kijken hoe het met de chauffeur van de vrachtwagen ging. "Hij mankeerde gelukkig niks, maar was wel geschrokken", vertelt de buurtbewoonster.

Bewoners helpen mee
Toch nog een meevallertje voor de onfortuinlijke chauffeur: een flinke groep buurtbewoners schoot te hulp om de weg weer vrij te maken en de kratjes terug in de vrachtwagen te krijgen. "Het was een grote bende in de straat. Samen met andere buurmannen en -vrouwen heb ik staan opruimen. Als je met man en macht werkt, krijg je het snel voor elkaar", vertelt de vrouw.

Volgens de buurtbewoonster zat de vrachtwagen vol met drank die over de datum is.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!