RKC toont karakter en laat zich niet verrassen door Fortuna Sittard

17 februari 2023 om 22:04 • Aangepast 28 februari 2023 om 02:02
nl
RKC Waalwijk heeft weer eens karakter en onverzettelijkheid getoond. Het bezoekende Fortuna Sittard werd vrijdagavond met 3-1 verslagen. Een kwartier voor tijd leidde de Limburgse ploeg nog met 1-0. RKC is voorlopig de knappe nummer acht van de Eredivisie.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het duel tussen de middenmoters viel aanvankelijk niet mee, de carnavalesk uitgedoste toeschouwers leidden bij wijze van spreken tot meer gespreksstof.

Fortuna nam de leiding door Burak Yilmaz. De Turkse aanvoerder haalde in de 49e minuut vanaf een meter of twintig uit. Het leek alsof RKC-keeper Etiënne Vaessen zich op de inzet verkeek.

Belangrijke rol Kramer en Seuntjens
De onverslijtbare aanvoerder aan RKC-zijde, Michiel Kramer, herstelde in de 76e minuut het evenwicht door van dichtbij te scoren. Fortuna claimde ogenschijnlijk terecht, maar tevergeefs dat Vaessen daarvoor aan de andere kant van het veld een overtreding zou hebben gemaakt. Vervolgens liet oud-Fortunaspeler Mats Seuntjens zich gelden. De routinier van RKC had een groot aandeel in de 2-1 van Julen Lobete en de 3-1 van Florian Jozefzoon.

Fortuna miste het laatste halfuur zijn trainer Julio Velázquez. De Spanjaard werd door scheidsrechter Bas Nijhuis met twee gele kaarten weggestuurd. Hij had zich - nota bene in het veld - te veel opgewonden over een vermeende overtreding op Yilmaz. Na de wedstrijd kregen de spelers van de twee ploegen het nog met elkaar aan de stok, vooral omdat Fortuna zijn frustratie over het wedstrijdverloop kwijt wilde.

De thuisclub speelde bij traditie tijdens een carnavalsweekend in een afwijkend rood, geel en blauw gekleurd tenue. De wedstrijdkleding zal na afloop worden gesigneerd en geveild voor het goede doel (de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!