Verder in de polonaise: dit kun je vandaag verwachten bij Roeptoetgat

18 februari 2023 om 10:36 • Aangepast 28 februari 2023 om 02:03
nl
Heb jij je vrijdag al lekker in het carnavalsgedruis gestort? Dit kun je vandaag nog eens dunnetjes overdoen. In diverse plaatsen zijn optochten en Roeptoetgat is erbij, op radio, tv en online. Uiteraard rijden we met het Brabants Buske en door de hele provincie, zijn verslaggevers aanwezig bij de leukste feesten en zenden we live uit vanuit het Fijnfisjenie Café, de gezelligste dorpskroeg van Roeptoetgat.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Vrijdagmiddag trapten we carnaval officieel af met 3 Uurkes Vurraf en 2 Uurkes Vurgloeie.

Optochten
Vanaf halftwee zaterdagmiddag zenden we live de optocht door Lampegat (Eindhoven) uit en vanaf halfacht 's avonds de lichtjesoptocht in Zwammegat (Standdaarbuiten). Deze optochten zijn niet alleen op tv te zien, maar ook te volgen en terug te kijken op roeptoetgat.nl en Facebook.

Tussen de optochten door zenden we vanuit Roeptoetgat, zoals Omroep Brabant deze dagen heet, op tv en online live beelden vanuit het Fijnfisjenie Café uit waar Jordy Graat en Christel de Laat, hét carnavalsduo van Roeptoetgat, samen met diverse carnavalsartiesten en bezoekers een feestje bouwen. Tijdens de uitzending kun je gebruik maken van de hilarische tickertape waar je al jouw boodschappen, foto's en video's op kwijt kunt!

Carnavalshart
Van vijf uur tot kwart voor zes 's middags is op tv dagelijks een uitzending van het programma Carnavalshart te zien. Hierin krijg je ontroerende, hartverwarmende, vrolijke en muzikale verhalen te horen uit het zuidelijke hart van carnavalsland.

Bekijk hier de uitzending van Carnavalshart.

Dweilradio
Ook op de radio is het 24 uur per dag carnaval. De radioverslaggevers rijden heel de provincie door in een auto met een groter roeptoeter op het dak. Daarmee brengen we de sfeer vanuit de provincie. We draaien uiteraard carnavalsmuziek en spelen tal van spelletjes. Daarnaast komen er veel leuke van gasten langs in de studio en zijn er live-optredens.

Van twaalf en halftwee 's middags hoor je van zaterdag tot en met dinsdag Graat en De Laat.

Hier luister je 24 uur per dag naar dweilradio.

# Fijnfisjenie
Wil je anderen online laten zien hoe jij plezier aan het maken bent? Deel je foto met #fijnfisjenie en maak kans om hem terug te zien op tv of social media van Roeptoetgat.

Carnaval beleef je in Roeptoetgat! Volg alles over carnaval op www.roeptoetgat.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!