Op deze plekken blijft het afval na carnaval nog dagen liggen

19 februari 2023 om 18:15 • Aangepast 1 maart 2023 om 02:03
nl
Veel afval van carnaval zal woensdag niet worden opgehaald in de gemeenten Den Bosch, Altena, Vught, Heusden, Bernheze en Oisterwijk. Het personeel van de stadsreiniging gaat namelijk vanaf die dag een week lang staken. Daarvoor waarschuwt vakbond FNV die de staking organiseert.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

Vanwege de staking wordt zowel huisafval als bedrijfsaval niet opgehaald. De stakers zijn zich er bewust van dat hun staking overlast zal veroorzaken. De gemeente Den Bosch roept de inwoners dan ook op om tijdens de staking zo min mogelijk afval te produceren of het zelf weg te brengen. "U kunt uw afval naar het milieustation Treurenburg brengen tegen de daarvoor geldende tarieven", is te lezen op de website.

Betere CAO
De ambtenaren staken voor een betere CAO. Zij willen een hoger loon en compensatie voor de inflatie van volgend jaar. Er wordt al langer gestaakt door onder meer de vuilophaaldiensten. Telkens zijn andere gemeenten aan de beurt waar dan het werk wordt neergelegd.

Op donderdag komen FNV-leden bijeen op de Markt van Maastricht, daar wordt ook gestaakt. De stakingen volgen na een zesdaagse staking in Rotterdam die op maandag eindigt.

Overigens wordt er wel een uitzondering gemaakt: mochten hulpdiensten in de problemen raken omdat er afval in de weg ligt, dan ruimt de stadsreiniging dat wel op. Ook het klein, chemisch of gevaarlijk afval wordt nog steeds opgehaald bij bedrijven.

LEES OOK: Vuilnismannen Dennis en Jael staken voor meer geld: ‘Opkomen voor oew eige’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!