Ruud van Nistelrooij gelooft in een wonder om door te kunnen in Europa

22 februari 2023 om 15:27 • Aangepast 2 maart 2023 om 02:00
nl
PSV wacht een monsterklus, donderdagavond in Eindhoven. De ploeg moet de 3-0 nederlaag van vorige week in Sevilla wegpoetsen, om door te kunnen naar de volgende ronde in Europa. Trainer Ruud van Nistelrooij houdt daarbij rekening met meerdere scenario’s, zo zei hij op de persconerentie. Maar hij houdt vooral hoop: op een wonder van Eindhoven.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het dit seizoen allesbehalve stabiel bij PSV. Dat weet Ruud van Nistelrooij natuurlijk als geen ander. Zijn ploeg speelde 45 minuten uitstekend in het zuiden van Spanje maar daarna stortte het in. Wanneer hem gevraagd wordt of hij als speler ook eens in zo’n onstabiele ploeg heeft gespeeld reageert de Brabander gevat.

“In mijn eerste jaar haalden we met FC Den Bosch twaalf punten. Dat was niet bepaald stabiel. Maar uiteindelijk eindigde ik bij Real Madrid. Ik hoop dat deze ploeg zich ook op zo'n manier door ontwikkelt.” De trainer zegt dat het past bij een jonge selectie om wat instabiel te zijn, zeker als er ook nog twee sterspelers zijn verkocht.

"Argentinië-Nederland is wel een mooi voorbeeld om inspiratie uit te putten."

Toch moet PSV donderdag erg hoog pieken om op wonderbaarlijke wijze door te gaan naar de volgende ronde. Daarvoor heeft de oud-spits meerdere scenario’s in zijn hoofd. En hij put bijvoorbeeld inspiratie uit het afgelopen WK.

“Argentinië-Nederland is wel een mooi voorbeeld. Daar gebeurde in het laatste halfuur enorm veel door een alles of niets tactiek van Oranje. Dat is één van de mogelijkheden die we hebben, maar dan moet je wel in die positie komen.”

"We gaan volle bak naar voren."

Het is reden voor Van Nistelrooij om in ieder geval met zijn sterkste elf aan te treden. Ondanks de topper tegen FC Twente die zondag wacht. Spelers sparen of opgeven, is geen optie voor hem.

Van Nistelrooij blijft strijdbaar en hoopt dat dat uitstraalt op de selectie. “We móeten donderdag. We gaan volle bak naar voren. Natuurlijk zullen we ook momenten moeten overleven, maar ik geloof in wonderen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!