Man met capuchon belaagt keeper van Sevilla bij wedstrijd tegen PSV

23 februari 2023 om 21:23 • Aangepast 7 maart 2023 om 02:02
nl
De wedstrijd van PSV tegen Sevilla is donderdag in blessuretijd even stilgelegd nadat een PSV-fan het veld opkwam en richting de doelman van Sevilla rende. Hij sloeg de goalie in het gezicht. Die raakte niet ernstig gewond.

Het ging om een supporter die volgens ooggetuigen uit het vak van de harde kern achter de goal kwam rennen, over de boarding sprong en een sprint trok richting keeper Marko Dmitrovic. Hij duwde hem in zijn rug en sloeg hem in zijn gezicht.

Dmitrovic wist de man, gekleed in een spijkerbroek en zwarte jas met capuchon af te weren, op de grond te krijgen en te overmeesteren. De goalie kreeg meteen hulp van enkele PSV'ers, gevolgd door spelers van Sevilla. Gealarmeerde stewards begeleidden de man het veld af. De doelman raakte niet ernstig gewond.

Niet op tv te zien
De supporter staat op beeld en krijgt vermoedelijk een stadionverbod. Op tv was het incident niet te zien. Bij dergelijke incidenten brengt de regie dat bewust niet in beeld, omdat dat is verboden door de UEFA, de Europese voetbalbond. Na een paar minuten werd de wedstrijd hervat.

Op de website van Sevilla laat Dmitrovic weten: "Hij duwde me van achteren. Hij was waarschijnlijk boos over het resultaat. Hij wilde me raken. Het lukte me om hem vast te grijpen tot de beveiliging er was. Het is nooit leuk om dit te zien in het voetbal. Ik hoop dat het wordt bestraft."

Diverse bronnen meldden donderdagavond aan Omroep Brabant dat de man uit Roermond komt en al eerder een stadionverbod gekregen zou hebben. PSV kon dat niet bevestigen. Bij de club is nog niet bekend wie de veldbestormer is, zo zei algemeen directeur Marcel Brands donderdagavond kort na de wedstrijd.

Reactie PSV
Brands reageerde aangeslagen op het incident. "Dit is erger dan de uitschakeling. Ik kan gewoon niet geloven dat dit soort mensen bij ons in het stadion zitten. Als het aan mij ligt, komt hij ook nooit meer een stadion in."

"We hebben hier geen hekken omdat dit niet eerder is gebeurd", vervolgt hij zijn verhaal. "Dit is één iemand in al die jaren. Onze eigen supporters zijn ook woedend."

Sevilla-trainer Jorge Sampaoli noemt het incident 'verontrustend'. "Het is ontzettend erg dat dit is gebeurd. Dit soort dingen moeten stoppen. Daar moeten we met z'n allen voor zorgen. In de toekomst mag dit niet meer gebeuren", zei de coach.

Straf op komst
PSV kan een flinke straf voor het incident krijgen, zeker omdat het lang duurde voordat stewards het veld opkwamen op de spelers te helpen. De organiserende club is verantwoordelijk voor de veiligheid. In het ergste geval kan de voetbalbond een boete opleggen en eisen dat de club één of meer wedstrijden zonder publiek speelt.

De situatie doet denken aan de bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ in 2011, waarbij een Ajax-fan het veld oprende en AZ-doelman Esteban aanviel. Die werkte de veldbestormer tegen de grond en gaf hem twee rake trappen waar hij rood voor kreeg. Die kaart werd later geseponeerd. De Ajax-fan bleek een bekende hooligan te zijn, die een stadionverbod had maar door gebrekkige controles toch het stadion binnenkwam. Hij kreeg een nieuw stadionverbod van dertig jaar.

De Sevilla-doelman wist zich kranig te verweren (Foto: ANP)
De Sevilla-doelman wist zich kranig te verweren (Foto: ANP)
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!